Niska Selam kızlar bende yeni duydum ilk çoçuğu olan annelere yeni doğan bebek yardımı yapıyorlar siz aldınızmı?
YagmurAnnesi Niska Bebeğimde belediye sadece koltuk altından ölçen ateş ölçer, hoşgeldin bebek yazılı mektup 😂😂😂 belediyenin isminin yazılı olduğu pc çantası gibi çanta getirdi. (Başvuru yapmamıştım) Bebeğimde ise belediyeye whatsap hattından yazdım. Güzel bir mavi tülle süslenmiş sepet içinde 10 adet bebek bezi, ıslak mendil, müslin ve penye battaniye, 5li hastane çıkışı getirdiler. Başkada bir şey var mıydı hatırlamıyorum. Ye hamileyim yine başvuru yapacam. Çayırova/Kocaelideyim burada.
YagmurAnnesi Niska Bebeğimde bir şey söylemediler ama 2. Bebeğimde de 41 Kart başvurusu yaptım. Hamileliğin son 3 ayı ve doğumdan sonra ilk 3 ay 20 tl karta para yüklediler. (Süt parası olarak geçiyor her yerde yok sanırım.) Daha önceki yıllarda direk süt veriyorlarmış. Şimdi 3. Bebeğimde ise tek seferlik süt parası adı altında yine 41 Kartıma 400 tl civarı para yatırdılar. Sanırım hamilelikte annenin süt ihtiyacı için yatırıyorlar. Ama dediğim gibi bu bizim buraya özel bir şey muhtemelen.
AycanFb YagmurAnnesi Ablamda izmitte oturuyor ikizleri oldu 2014 yılında bebek bakım çantasının içinde belediye birşeyler getirmişti ama içeriğini net hatırlamıyorum.
YagmurAnnesi Niska belediyenizin whatsap hattı varsa oradan yazarsınız. Şu tarihte doğum yaptım, doğum yardımı ya da paketinizden yararlanmak istiyorum diye. Doğum belgesi isterlerse gönderirsiniz