sedanurRr55 Kızlar evleneli 2 yıl oldu en az 1 yılı geçmesi lazım mış tartım altınları 2 bin tutuyor mehir parası kimlere verilir verilmez ? Aileden birilerine verilir mi ?
poyrazin_annesi28 sedanurRr55 Mehir erkeğin kadına vermesi gerekendir. Siz kime vericeksiniz tam anlamadım 🙂
Summerwine sedanurRr55 mehir geline veriliyor dini nikah kiyildiginda sizin bahsettiğiniz ne anlamadım tam olarak
Dark sedanurRr55 anne baba onların annesi babası vs verilmiyor bildiğim kadarıyla Onun dışında ihtiyaci olana veriliyor
sedanurRr55 MadameHappy34 ayyy evet unuttum onu bnde teşekkür ederim diyince aklıma geldi kusura bakmayın ☺️
poyrazin_annesi28 sedanurRr55 Olsun canım olur oyl seyler 😂🙂 Kime verilir bilmiyorum ama bilen çıkar belki 🙂
sedanurRr55 poyrazin_annesi28 inşaallah ya valla benim de beynim yandı Canım sizin de beyninizi yaktım 😁
MaviK En yakınında ihtiyaç sahibi olana , yakınında yoksa gerçekten ihtiyacı olup helale kullanacak olana verebilirsin. Mesela en yakının bakmakla yükümlü olduğun kimse olmamalı. Örn; kardeşine veremezsin ama ihtiyaç sahibi kardeşinin çocuklarına eşine verebilirsin gibi … 🌸
merveaws Mehir olarak altınınız 80 grı geçiyorsa zekat düşer. Anne babaya, dede anneanne babaannelere, oğlunuz veya kızınıza veya onların çocuklarına, müslüman olmayana ve karı koca birbirinize zekat veremezsiniz.
Sumeyye02 bitterciko ziyentin zekatı verilir oda 85 gramı gecikse ve üzerinden bir yıl geçti ise her yıl hesaplanır verilir