Kızlar merhaba ben polikistik over sendromu olan bi kadınım ( şuan hamileyim) size allahtan ümit kesilmemesi gerektiğini bu yaşadığım olayı anlatmak için geldim ki sizde belki ‘olmuyor’ psikolojisinden çıkarsınız şuanda 23 yaşındayım 1.5 senelik evliyim aslında ilk öğrendiğimde kistimi 19 yasındaydım ve 3 ayda bir adet oluyodum çok düzensiz kanamalar çok ciddi ağrılar yaşıyodum ( tabi doğumdan sonra ne olur bilemem? ) evlenene kadar hiç ilişki yaşamadım evlendim adetim iyice allak bullak oldu ilk başlarda korunuyorduk hemen cocuk yapmayalım söyle bir sene gecsin dedik korunduk ama 5-6 ay sonra 7 ay boyunca korunmadık doktora gittim 1-2 doktorda bana olmayacağını ameliyatla kistin alınması gerektiğini ilac tedavisi görmem gerektiğini daha neler neler söylediler ben çok üzüldüm tabi artık hiç korunmuyoduk zaten olmuyo psikolojisiyle sonra haziran ayında tatile gittik ikimizde çok yoğunduk ama bu tarz konulardan uzak kalalım hiç açmayalım kafa dinleyelim dedik ben gittiğimde adettim 3. Günümdü bitmek üzereydi yinede oralarda bulunma sebebiyle midir nedir biz ilişkiye girdik 3 gün üst üste ama bir beklentimiz yok aklımıza çocuk gelmiyor sadece tatildeyiz dinleniyoruz eğleniyoruz vs ben yine 2 ay adet görmedim döndüğümüzde, hamilelik belirtimde yoktu zaten 3 ayda bir falan adet olduğum için hiç iplemedim bir gün mide kramplarından öldüğüm bir gündü ve annemlerdeydik öylesine googlea yazdım mide krampı hamilelik falan diys olabileceği yazmıstı ama asla kondurmuyorum hamile olmayı kendimde bitirmisim kafamda üzülerek insanlar benim kafama vura vura öğretmis yani olmayacağını.. bende dolma biberi cok severim annemlerde o gün eksi eksi dolma biber yapmıs yiyorum en sevdiğim seylerden biridir ( hamileyseniz affola canınız cekmez umarım 😁 ) bi anda tiksinti geldi dedi annem sen hamile olabilirsin normal değil ertesi gün eşim evdeydi test yaptık ama ben çok umutsuzdum fakat şöyle bir ayrıntı vardı eşim hissetmiş galiba ki başımdan ayrılmadı ( normalde hiç bir testimde başımda beklememişti ) hamile olduğumu öğrendim tatilden geldikten 2 ay sonra meğersem o kafa hafifliği,vücut sakinliği dinginliği kendimizi cocuk cocuk diye kasmamamız bebeğimizin olmasına sebep olmuş öğrendikten sonra mutluluktan çok ağladım ve şunu anladım psikoloji denen şey çocuğunuzun olmamasına kadar sizi o kadar etkiliyor ki belkide ben hamile kalabilirdim ama kafamda o kadar bitirmişim ki yok etmişim ki asla olmamış hep takıntı haline getirmiştim kesin yine olmayacak diye her ilişkiden sonra oturup ona dert yanar üzülürdüm tabi ki rabbiminde uygun gördüğü bir zamandı ki bize bir emanet gönderdi diyeceğim o ki uzun lafın kısası lütfen salın lütfen kendinizi üzmeyin çiçeklerim 🌸 sizi en iyi ben anlarım belki aranızda tedavisi olmadan mümkün olmayan insanlarda vardır ama emin olun herşey kafada bitiyor o psikoloji bambaşka bir şey lütfen önce bu psikolojiden çıkın ve hep dua edin hamilelerin duaları kabul olur derler allah isteyen herkese hepinize nasip eder inşallah,umarım hak eden herkes anne olabilir dünyanın en güzel duygusu kendinizi üzmeyin,sabırlı olun sizler çok kıymetlisiniz 🌸