Herkese merhaba. Anca fırsat bulup yazabiliyorum. 21 kasımda beklenen planlı sezaryen doğumum 17’sinde kontrole gittiğimde kasılma ve 2 cm açıklık sebebiyle 38+3’te gerçekleşti. Vajinal doğum düşünen anne adaylarına bol şans, yine doğum yapacak olsam sezaryen derim. 3 gece 4 gün hastanede kaldım. İlk 2 gün ağrı vardı 3. günde inanılmaz hızlı bir iyilik hali geldi, 1 hafta sonunda da dikiş ağrısı dahi kalmadı. Evde hiç yatmadım, bebeğim de şükür geceleri cok fazla uyanan bir bebek değil. Her şey yolunda. Gebelik mi sonrası mı daha zor diye cok merak ediyordum, gebelikten ziyade doğum sonrası daha güzel cünkü kucağınızda dünya tatlısı bir minnoş oluyor. Uykusuzluk gözümü cok korkutuyordu ama gerçekten garip bir enerji geliyor. Hastanede kaldıgımız süreçte gece birkaç saat uyumama rağmen hiç uykusuz hissetmedim. Benim sürpriz hikayem böyle, herkese bebeklerini sağlıkla kucaklarına almayı diliyorum. Son olarak 65 kg hamile kalıp 69.5 kg olarak doğuma girdim, doğum sonrası 8. günde 61 kiloya düşmüştüm. Şu an doğum yapalı 24 gün oldu ve kilom 59 olarak sabitlendi. Kısaca kiloyu da kafaya takmayın. Sormak istediğiniz soru olursa cevaplamak isterim. Sevgiler 🎀