Zeynepsnu Kızlar 1 gün önce kan uyuşmazlığı iğnesi vuruldum, şuan acayip bi eklem agrıları,ateş,gogüsümde tıkanıklık var, nabzım 125den aşagıya düşmedi,bu iğnenin etkisi olabilir mi? Hasta mı oldum acaba, 28+5deyim,acile gitmeli miyim,kolumu kalfıramıyorum
Daisy0000 Zeynepsnu Bende ilerleyen haftalarda olacağım, ablam da olmuştu ona sordum bi etkisi olmuşmuydu diye, olmadığını söyledi, ama herkeste farklı etki gösterebilir bilemiyorum ,yine de hastaneye gitmenizde fayda var Allah korusun bu sıra domuz gribi feci yaygın..
soilsmell Zeynepsnu bende 3 gün önce yaptırdım 28.haftamdayım bu arada iğne yapılınca ağrı oldu ama iğne hapılan bölgede sadece eklem ağrısı filan olmamıştı notmalde de oluyor eklem ağrılarım sırt üstü yatınca nefes daralmalarım o da çok normal bebek büyüyor eklem ağrıları da normal ama d vitamini kullanıyorum çok hissetmiyorum ağrı güneşe çıkmayı ve yürüyüş yapmayı ihmal ettikçe oluyor ona da dikkat ediyorum
Zeynepsnu nur34_ biz evlenmeden önce istenilen sağlık raporunda öğrenmiştik,gebe kalınca doktoruma belirttim, 28.haftada bir test yaptırdı,ardından iğneyi vurdurdu.Herkesde farklı ilerliyor
OzgeSrc Zeynepsnu yani ben heralde 5 6kere oldum hc birinde yan etki gormedim. Ama tabi bu kisiden kjsiye degisebilir. Cok rahatsizsaniz bi doktora danisin derim🌸
nur34_ Zeynepsnu biz nikah islemleri yaptirdigimzda bizi kan vermeye yonlendirmediler saglik raporu cikardik ama kan almadilar simdi 21 haftalik hamileyim acaba varmidir yokmudur hic bilmiyorum doktormu zamani gelince soyler benmi sorim bu konu hakkında hic bilgimde yok sormayada cekiniyorum komik gelir diye
Seydo54 nur34_ senin dr bilgilendirmen lazim, o da 28nci haftanda kan tahlili olup ona gore igneyi yaptir yada yaptirma diycek
birkedibirbebekannesi nur34_ kan uyuşmazlığı kan grubunuzdaki Rh faktörü ile alakalı. Eğer sizin kan grubunuz RH(-) ve eşinizin kan grubu RH(+) ise kan uyuşmazlığınız var oluyor. Bu durumda 28. Haftaya kadar herhangi bir kanama yaşamazsanız 28. Haftada, kanamanız olursa olduğu zamanda iğnesini oluyorsunuz
Seydo54 nur34_ evet ben haftaya 28 olucam hafta 28+6 olacam sira bulmak ne mumkun maalesef o gune bulabildim, o gun yaptircam ve o gun sonucum cikar, umarim oglumla kanimiz aynidir, ilk oglum benim kanimdan dogdu (-) negatif olarak dogumdan sonra igne olmak zorunda da kalmadim ama ilk oglumda 10ncu haftamda vurulmustum, bu oglumda 6nci haftamda vuruldum, rabbimin izniyle bunu da atlatacaz insallah🤲
Seydo54 nur34_ daha erkende olmustum detaylı ultrasona girdigim zaman yapılmıştı, ama ben yine yaptirmak istiyorum, ona gore bi yol cizmeli dr.um eger bunda da negatif cikarsa gerek kalmaz sanirim, ben ilk haftalarda lekelenme yasadim cok zor zamanlardi,, coook sukur rabbime bu zamana kadar geldik🤲 insallah haftamizi guzel tamamlayip gununde gelir kuzum🤲🤲
birkedibirbebekannesi nur34_ evet söylediğim şekilde anne negatif baba pozitifse kan uyuşmazlığı vardır. Anne ya da bebek zehirlenme yaşamasın diye iğne oluyoruz 😊
Seydo54 nur34_ ilk gebelikte sknti yok deniliyo dogumdan sonra anneye igne vuruluyor ama simdiki zamanlarda tedbir amacli ilk gebelikte olsa o haftalarda igne olunuyor, tabi lekelenme kanama olmadigi sürece varsa da ilk haftalarda falan igne olunuyor, sonraki gebeliklerde onemli deniyor, cunku annenin karnındaki bebegi dusman gibi goren kan hucreleri bebegi atmak için saldiriyor o yuzden bu igne onemli👍
story birkedibirbebekannesi ben pozitifim eşim de pozitif doktorum ilk randevumuzda kan gruplarımızı sormuştu sonrasında uyuşmazlıkla ilgili bir şey demedi. Bu test ve gerekirse iğne her hamileye yapılıyor mu yoksa dediğiniz gibi anne negatif ise mi yapılıyor ? Pazartesi randevum var doktoruma da soracağım ama şimdi aklıma takıldı.