sari-uggli-mehmet-aga merhaba eskiden böyle bir şey yapılıyormuş, hala yapanlar var ? Bunun bebeğe ciddi bir zararı ile karşılaşan oldu mu? Benim bildiğim kadarıyla bebekte doyma hissi getiriyormuş bu yüzden emmeyi geciktirebiliyormuş.
Eminebysll sari-uggli-mehmet-aga Şekerli su veya serum suyu iyi geliyor diye biliyorum bende. Serum suyuda şekerli su diyorlar 2 arkadaşım yeni doğmuş bebeğine verdi çay kaşığıyla, sarılık olmadılar
abcd-16 sari-uggli-mehmet-aga bebeği sarılık yapan bağırsaktaki ilk kakasıdır bebek bunu ne kadar çabuk atarsa sarılık olma ihtimali o kadar azalır. Eğer atamazsa o ilk kakadaki biliribun bağırsak tarafından emilip sarılık olur. O kakanın atılması içinde bebeğin doyup kaka yapmasını hızlandırmak gerekir. Yani şekerli suda verseniz mamada verseniz emzirsenizde maksat bebeğin dışkılamasıdır. Bu durumda da sık emzirmek en mantıklı en sağlıklı olanı süt geç geliyorsa ilk etapta mamayla da bu durum desteklenebilir. Şekerli su tamamen eskiden kalma gereksiz bir uygulamadır.
Aylin355 sari-uggli-mehmet-aga Şekerli suyun yapıldığını bende biliyorum çok az bişey sarılığa iyi geliyormuş ama kimseyi yanlış yönlendirmeyelim doktor tavsiyesine uymak gerekir
gkbyza sari-uggli-mehmet-aga benim bebeğim sarılıkken memeyi emmiyordu hastanede hemşire bir iki damla memeye şekerli su damlattı tuttsun diye. Dolaylı yoldan birkaç damla almış oldu
Gulsah5- abcd-16 bende sizin dediğiniz gibi biliyorum eltim ağzına bi damla limon damlat dedi doğar doğmaz 🫢 ben cesaret edemem çocuğun içi yanar asit sonuçta bide gaz olmasın diye direk ağzına nar damlat da dedi sizlerde böyle adetleri olan var mı kızlar ?
YagmurAnnesi sari-uggli-mehmet-aga Benim kızım doğduğunda tüm hasteneyi birbirine kattı resmen 🫢 sütüm hemen gelmedi, mama alıp ona güvenmek istemedim. Yan odada bi kadın geldi şekerli su verin bir iki damla dedi. Daha önce de duymuştum. Verdik sustu çok şükür. Sarılıkta olmadı. Şimdi 4,5 yaşında maşallah 🤲🏻
aframoms13 Gulsah5- ya saçmalamayın allahaşkına bide hemşire önermiş şekerli suyu vs. Saf su bile zararlı yenidoğana. Limonu göze sıktıran var. Akıl var mantık var arkadaşlar yapmayın limon bize bile zararlıyken el kadar bebeye yapmayın. Bebek gazlı olursa kiraz çekirdeği yastığı alın ısıtın bağlayın beline ne gaz kalır ne bişey . Ama öyle şeyler sürmeyi denemeyin bebeğin tek ihtiyacı anne sütü nasıl ona kıyıpta öyle şeyler düşünebiliyosunuz yok nar yok limon şekerli su
aframoms13 sari-uggli-mehmet-aga hayır bebeklere çok zararlı değil şekerli su saf su bile verilmemeli bebeğin tek ihtiyacı anne sütü zaten bebek yeterince emmezse sarılık olur. Sütünüz varsa sağıp verin eğer yoksa da anne sütüne yakın formül mamayla destekleyin sarılık olmaz
Busra5189 sari-uggli-mehmet-aga sari-uggli-mehmet-aga merhaba canım 3 ay önce doğum yaptım benim bebeğime de kayınvalidem veridi 1 çay kaşığı istemiyordum ama verdi saralık olmadı evet ama ondan mı bilmiyorum birdaha doğursam verirmiyim bilmiyorum