Merhaba kızlar sonunda bende buraya hikayemi yazıyorum . Benim için çok zorlu bir süreç olmuştu hamileliğim . Çok şükür oğlumu kucağıma aldım .
Gelelim hikayeme ;
Gebelik kolestazı yaşadığım İçin normal doğum istememe rağmen nasip olmadı . Doktorum değerlerime göre hareket edip en geç 37 haftada alacağız dedi . Tabiki bu fikre alışmak kolay olmadı ama bebeğim ve benim sağlığım İçin en doğrusu buydu . En son kan değerlerime göre doktorum 36.haftada alalım dedi 06.12.2022 tarihine gün verdi . Ama hergün nst ve kontrole hastaneye gidiyordum .
03.12.2022 tarihinde nst ye gittiğimde sancı çıktı ama ben birşey hissetmiyordum . Doktorum bu şekilde eve gidemeyeceğimi söyledi ve açıklık bakıldı 2cm dedi . Acil sezeryan için ekip ayarlandı ben eşime aileme haber verdim ve yatışım yapıldı .
Ameliyathaneye giderken korku , heyecan hepsi bir aradaydı hatta doktoruma benim kalbim dayanmayacak hocam dedim o dereceydi . Ama doktorum ve hemşireler tüm ekip o kadar iyiydiki heyecanımı yatıştırmak İçin ellerinden geleni yaptılar . Beni nelerin beklediğini tüm ayrıntılarıyla anlattılar .
Ondan sonra anestezi uzmanı geldi kızlar belden iğnemi vurdular ben çok hissetmedim . Hemen uyuştu belden aşağımı artık hissetmiyordum . Hemşire bütün dokunmaları hissedeceksin ama acı olmayacak dedi . Sondamı taktılar , tekrar hissedip hissetmediğimi teyit edip ameliyata başladılar . Bebeğimin çıkacağı ana kadar herşeyi hissettim sadece acı yoktu taki tam çıkaracaklar an bastırdılar o an çok acıdı kızlar kişiye göre değişebilir bu durum ama ben odaya çıkıp ağrı kesici verilene kadar o acıyı çektim . Bebeğimin sesini duyduğumda sadece onu düşünüyordum . Çnkü erken doğdu 35+4 de geldi oğlum bana vermediler solunum sıkıntısından dolayı hemen yenidoğan ünitesine götürdüler
Benimde ameliyatım bitti odaya çıkardılar . Ağrı kesicilerim yapıldı . Sadece sıvı şeyler alabiliyorsunuz
Tavsiyem bol kahve tüketin çnkü anesteziyi atmanız gerekiyor . 8 saat sonra beni yürütmek için geldiler ve ben kalkmaktan çok korkuyordum . Kızlar kesinlikle korkmayın çnkü ağrılarınız hafifliyor ve kendinize geliyorsunuz . Birde gaz olayı var katı yiyeceklere öyle geçebiliyorsunuz benim yaklaşık 12 saat sonra oldu ve yemeğimi yiyebildim . Ardından süt sağma makinesi geldi bebeğime göndermek için ama hemen gelmedi tabiki kızlar sütümün artması İçin damla kullandım , sıcak su torbası koydum göğsüme birde şekerli şeyler tükettim . Çok şükür ikinci gün sütüm gelmeye başladı .
Şimdi bir hafta oldu oturup kalkarken sadece biraz dikişlerimde ağrı var onun dışında iyiyim . Bebeğim henüz çıkmadı ama genel durumu iyi önümüzdeki hafta taburcu olacağız inşallah
Sormak istediğiniz varsa seve seve cevaplarım .
Herkese sağlıkla bebeğine kavuşacağı güzel doğumlar nasip olsun inşallah 🙏🏻🧿