Baymehal Kızlar sütü derin dondurucu da sakladıktan sonra nasıl çıkarmalıyım ne kadar vermeliyim bebeğe detaylıca anlatır mısınız 🤗
QUEEN0888 Baymehal ben 200 ml sağıyorum soğuk suya koydum açıldı 50ml götürüyorum kalanın yıne buzdolabında saklıyorum🙂
Bebekdelisi Baymehal canım süt her sağım ayrı poşet olmalı asla üst üste ekleme yok hemen tüketilecekse dolaba 3 gün durabılır yoksa dondurucuda 3 ay
Bebekdelisi QUEEN0888 canım yanlıs bu ben kuveze her sağım 1 poşete 10 da cıksa 100 de tek tek üste eklemek yok diyelim 1 sefer 200 çıktı bana buzlu kapla dondurucudan getır suyla asla açma dedıler açman gerekse bıle dolaba alta ındır kendı kendıne acılcak sonra oda ısısı olup bebege verılcek
Oznurtopal Bir kere kesinlikle bir süt çözüldükten sonra dondurulmamalı. Kullanacağınız kadar çıkarın poşete koyarken de kullanacağınız, bebegunizin içtiği kadarını koyun. Benmari usulü ılık sıcaklığa getirip verebilirsiniz. Doğrudan sıcak suya vs koymayın
Baymehal Oznurtopal ben bebeğimin ne kadar içtiğini bilmiyorum ortalama bebek 3 saat uyuyor kalkıyor emiyorr uyuyor gün içinde bi yere gidersem diye açtım aslında postu nasıl hesaplamalı yım
Baymehal Bebekdelisi peki oda ısısına gelmesi için benemari usulü ısıtmak lazım değil mi soğuk olur yoksa dışarda beklemesi ise mikroplara yol açmaz mı
SutlacimiYedimmiBen Baymehal cikarip sicak suda çözdurmen lazim kabiyla beraber bebegin kac aylik ona gore öğünlsre bölüp vermen lazim
Edolili Baymehal süt poşetini benmari usulü ( çok kaynar olmayacak şekilde ) çözdüreceksiniz eğer buzluktaysa . Buzdolabında ise ılık suyun içine süt poşetini bırakın yarım saate kendine geliyor. Zaten bebeğinizin tüketecegi miktarda koymuşsunuzdur . Çözünen süt tekrar ısıtılıp verilmez .
Baymehal Edolili ortalama bebek ne kadar süt içer ona göre biraz daha fazla koyucam çünkü benim ki biraz fazla yiyor 😅
Oznurtopal Baymehal yani biz yenidogan bebeklere ortalama 20 ml mama veriyorduk tek seferde. Hadi olsun 30 ml daha fazlasını almiyorlardi ama sizin bebeginiz fazla emiyormuş bilemedim😬
Baymehal Oznurtopal ben 50 bırakıyım 😂 alışverişe gitmem lazım bebeği de bırakamıyorum acıkır diye bende bu yöntemi buldum zaten 2-3 kere en fazla lazım olur o yüzden 10 poşet saklasam 6. Aydan sonra ek gıdaya geçiş olacak sadece işim çıkarsa diye dolaba atıcam
Oznurtopal Baymehal bence biberon değil de enjektörle de verebilirsiniz ucunu çıkarıp. Meme reddi olmaması açısından. Sık sık sagilmis süt verecekseniz biberon tehlikeli olabilir. Enjektör yada kaşıklar oluyor süt vermek için ayrı. Onunla verebilirsiniz
Baymehal Oznurtopal yok canım sık sık vermicemm sadece bir yere gidersem kayananama annem vs bırakmak zorunda kalırsam diye sordum yoksa biberon vs fark etmez zaten kaşıkla da verebilirim evet meme reddi olabiliyor bazı bebeklerde 😅