Merhaba sevgili anneler, başlıkta da söylediğim gibi SSVD yapmayı çok istiyordum, bu isteğim doğrultusunda bunu destekleyen iyi bir ebe ve ebemin sayesinde çok şükür doktorumu buldum. (Doktorum tamamen doğal doğumu destekleyen müdahelesiz, gayet cana yakın, asla bana negatif bir şey yansıtmayan doktordudu)
Bir çok şey doğum öncesi olumsuz gitti ama beni hiç üzmedi. Örneğin 37 +2 ye kadar dönmedi hep bana dönecek merak etme dedi ve yapmam gerekenleri önerdi yaptım ve döndü. Bebeğin boynunda kordonu vardı doğumdan 1 gün öncesine kadar bunu bana söylemedi moralimi bozmadı. (Ben detaylıdaki Dr söylediği için biliyordum)
Gelelim doğuma; 39 +2 de kontrole gittim düzensiz gelen sancılarım vardı ama nst de o gün çıkmadı. Doktorum sancım var düzensizde olsa oluyor dediğim için açıklığına bakmak istedi. Açıklık 2 cm ama rahim duvarın kalın dedi ben biraz sıyırarak uyardım kanaman başlar bu normal sakın korkma dedi. Ayağa kalktığımda hafif şekilde gelmişti. Eve geçince uyudum uyku esnasında aşağıda bebeğin bişeyler yaptığını hissettim suyunun geleceğini anladım, ayağa kalkınca suyum geldi. Ebeme haber verdim 12 saat bekleyebiliriz sabah seni kontrole geleceğim dedi. Ben o gece hafif sancıları sabaha kadar karşıladım sabah şiddetlenmeye başlayınca ebeme haber verdim oda zaten yoldaydı. Kontrolünde açılmam 3 cm idi, 2 saat içinde yaptığımız manevralar duş vs. İle 7cm açıklık ile hastahaneye geçtik. Hastahaneye geçesiye açıklığın tamdı. Bebek yukarıda olduğu için sancı geldikçe ebem secde pozisyonunda beni ıkındırtarak bebeğimi indirtti sonra doktorum geldi muayene etti ve kafası elimde hadi dedi bana her sancı geldiğinde en az 3-4 kere ıkındım bu kısmı evet biraz zorladı ama sonuç mükemmel di bebeğim kollarıma geldi şükür. Tentene temas, kordonun geç kleplenmesi yapıldı. Bu arada kesi yapılmadı sıyrıklarım oldu onlara dikiş atıldı ama kızlar hiç anlamıyorsunuz bile sakın korkmayın.
Bu arada başta söylemiştim Dr um doğaldan yana olduğu için kesmemeyi tercih etti ve gayet sabırla ıkınma sürecimi uzun tutarak sürekli vajinamı zeytin yağı artı vazelin ile masajladı.
Ben normal doğurabilecek annelerin bu duyguyu yaşamasını çok isterim, rabbim isteyen herkese de nasip etsin inşallah🤲 sorusu olana yardımcı olur cevaplarım. Sevgiler