Iremsusan Hanımlar merhaba, 8 haftalık gebeyim ve kan testimde tiroid’im biraz yüksek çıkmış bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba ilaç tedavisiyle normale döner mi?
Gulsah5- Iremsusan benim de yüksek çıkmıştı ilaç tedavisine başladım şuan olması gerektiği gibi hala kullanıyorum doğumdan 2 ay sonrasına kadar takip altında olamamı söyledi doktorum sonra duruma göre normale dönerse ilacı bırakırsın dedi
RabiaMirze Iremsusan gebelikte artabiliyor benimde 10 Haftamda ögrenmiştim 5 civarı bi deger cıkmıstı ilac veriyorlar direk başta 50 mg yada 100 dü hatırlamıyorum tam ama bi iki hafta kullanıp tekrwr kan yaptık normale inmişti o yüzden 25 mg indirdi doktorum onu doguma kadar kullanıyorsun yani cok normal bir durum ilac kullanınca düzenli kalıyor zaten her ay kan testimi kontrol ediyoruz yinede başta internetten bakınca cok korkmuştum bebekte gelisim geriligi gibi seyler yapıyor yazmıstı doktorum onun cok ilerledigi zaman ilaca başlamazsan ve aşırı derece yüksek olursa gebelik ortalarına gelmişsen anca oyle bi sorun olabilir yoksa oyle birşey olmaz dedi yani korkcak birşey yok cogu gebede olan bir durummuş 36. Haftamızdayız inşallah gayet normal ilerledi ilaçla ☺️
Iremsusan RabiaMirze Çok teşekkür ederim şu an içimi rahatlattînız peki kendi doktorunuz mu baktı yoksa dahiliyeye felan gittiniz mi ?
RabiaMirze Iremsusan dahiliyeye yönlendirdi ilacı o yazıyor cünkü sonrasında zaten sürekli sağlık ocagında kanıma baktırdım kafama estikçe ayda bir demişti kullanıp bi hafta sonra yaptım icim rahat etsin diye hemen düşmüştü bile gidiip düştüğünü söyledim dozumu düşürdüler yani cok korkuttu internette okuduklarım sonra bakınca normal bir durum oldugunu fark ettim inşallah sizinde hemen düşer merak etmeyin ihmal edilirse iyi birşey degil ama etmezseniz cok onemli bir durumu yok inşallah
beyzacmvrc Iremsusan düşer. Benimde gebeliği ilk öğrendiğim de 4.54 du 3.98 e düşmüştü en son iki gün once tahlil verdim yine sonucunu daha almadm. ☺️ Gebelikte genelde cikiyo. Eğer ondan önce tiroid hastasıysan gebe kalinca hepten yükseliyor. Gebelik etkiliyo yani normalmiş bende korkmuştum başta önemli olan başlarda ilaca başlamakms. 13 haftalık oldum bende☺️
bendiyebiriii Iremsusan benim de 4.58 idi ilaç tedavisi ile 1 ayda 1.97ye düştü. Hemen dahiliyeye yönlendiriyorlar. İlaç dozunu dahiliye ayarlıyor♥️
Iremsusan bendiyebiriii Kendi gittiğim kadın doğum doktoru birşey yqzabilir mi acaba sağlık ocağım yüksek çıkınca beni kendi kadın doğumuma gitmemi söyledi
bendiyebiriii beyzacmvrc evet 25 ama herkeste değişir o. Yine ayda bir kan vererek takip edeceğim. Çünkü hormon etkisi ile düşmüşken yükselebiliyor da
beyzacmvrc bendiyebiriii evet bende öyle 25 ile başladım 4 haftalıkken öğrendim ilaca başladım 2 haffta once 2.98 e dusmus benim daha. Ama ikinci trimester a girildiğinde bu değer normal dedi doktorum iki günde bir iç artık dedi şimdi yine tahlil yaptırxm bakalm ne alemde
bendiyebiriii beyzacmvrc aynen. Naçizane önerim 3 haftada 4 haftada bir baktırın. Bir şey olmaz Allah’ın izniyle
bendiyebiriii Iremsusan o da dahiliyeye yönlendirir. Çünkü uzmanlık gerekiyor bu ilacı yazarken yani öyle biliyorum. Ben de sağlık ocağında vermiştim kanı. Hemen doktorumu bilgilendirdim sonra dahiliyeye yönlendirdi beni😊
Yesraan Iremsusan bende 5 haftamda öğrendim 4.87 di sonra 1.66 düştü en son 0.335 çok düşmüştü bu seferde ilacın dozunun 50 etmişti doktorum gelecek hafta tekrar kontrole gidicem doğuma kadad bakmak lazım değerlere 🌛🌹
beyzacmvrc Iremsusan korkmayın normal çok çok daha yüksek çıkanlar vae sizden tiroid hastası olup ilaç kullandığı halde değeri tavan yapanlar oluyor ilaç dusuruyo zaten merak etmeyn bende çok tedirgin olmuştum basta
bendiyebiriii Iremsusan ama burdaki herkes 25lik kullanmış genelde. Bu ilaç sanırım 125 mg kadar var. Yüksek doz verir düşer merak etmeyin. Ben burda 18 değer bile görmüştüm. Dua edin ki km vermişsiniz de çıkmış ortaya. Ortaya çıkmayabilirdi de. Düşer 6-7 değer çok çok yüksek değil. Sonuçta öneminizi alacaksınız😊 ötelemeden hemen pazartesi dahiliyeye gidin hallolur ilaca da dikkat edin. İçince 1-2 saat yemeyin bir şey. Yarım saat diyor doktor ama kesin olsun diye ben öyle yapıyorum ona dikkat edin. Çok da stres yapmayın🥰
Gulsah5- Iremsusan benim ilk 6.89 çıktı ilaç içmeye başladıktan 10 gün sonra 1.76 oldu aynı ilacı kullanıyorum hala 2 ayda bir de tahlil yaptırıyorum kontrol amaçlı duruma göre ilaç milimi yükseltip arttırırız dedi doktorum