Allah herkese kolay doğum nasip etsin öncelikle ;) bu benim ikinci doğumum ilki sancı girmesiyle olmuştu 5 dk ya bir olana kadar evde bekledim makyaj dahi yapmıştım sancıları karşılarken ama fazla beklemiştim sanırım arabaya binerken zorlanmıştım gece 22:30 da hastaneye vardık 01:35 de bebek kollarımdaydı ikinci de de sancılar sıklaşırken giderim diyodum fakat her doğum aynı olmuyormuş öğlen 39+1 de kontrolüm vardı doktor ultrasondan baktı ve suyun iyi bebek yukarda sanırım daha bi 10 gün sürer gelmesi dedi eve gittim 22:00. Civarı netflixten film seçtik eşimle ben bi wc ye gidiym dondur geliyorum dedim o ara karnımda pıt diye bişey hissettim neyse tuvalete eğilmemle benim kontrolümde olmayan su geldi yarım çay bardağı kadar çok heyecanlandım su gelmesi çok tuhaf sızıntı gibi de değil heyecanımı yenmeye çalıştım biraz bekledim hatta ertesi gün kuaför randevum vardı o ara ben yarına doğurabilirim rdv iptal edelim diye msj attım 😀 neyse kendimi toplayıp WC’den çıkacakken birde ne göreyim bu su bardaktan boşalır gibi akıyo benim sakin kalmam mümkün değil eşime seslendim su geliyo diye beni panik görünce o da panikledi ilk doğumumda sancım var derken gülümsüyordum o da survivor izlemeye devam etmişti 😀 doktoru aradık hemen gelin dediler ama benim su hiç durmuyo Çeşme açık resmen üstümü değiştiriyorum ped koyuyorum yok aldık çantayı ayakkabımın içi su dolup şıbıdık şıbıdık hastaneye gidiyorum döke saça beni ntsye bağladı sancın az açılman yok üç gün de sürebilir doğum eve gönderebilirdim de neyse burda kal dediler ve yukarı odaya çıkardılar dedim ki ilk doğumum çok hızlı oldu açılman 3 cm daha sabaha anca doğurursun dediler 10 dk sonra doğum başlamıştı küçümseyerek baktı bana okadar da hızlı olmaz bu merak etme dedi odaya girdik uyumaya hazırlandık eşim uyudu benim sancılar adet gibi başladı dk tutuyorum düzene girdi 10 oldu 8 oldu 7 oldu 5 e inmesini bekliyordum dakikaların bu arada illa tam düzenli olmayabiliyor sancı dakikaları bazen 8ken 4 dk da bir girip tekrar 8 e yükselebiliyor o da benim kafamı karıştırmıştı neyse eşimi uyandırdım ben doğurucam aşağı inelim dedim odadan çıkamadan ağrılar beni yürüyemez hale getirdi doğumhaneye girdik açılman daha 4 cm dedi kız ben o ara bi çığlık ve kızlar ağrılar girmesiyle vajinada bi acı oluyo kesinlikle açılma olduğunu bile hissetim ben artık duramıyordum baya çığlık çığlığaydım epidural için çok önceden anlaşmıştık doktorla hadi gelsin diye bağrıyodum ama gelse bile artık yetişmiceğinden de emindim çünkü bebeği popomda hissediyorum artık bakmalarına gerek bile yoktu 10 cm oldu doğum başladı biliyorum geldi anestezi doktoru ben iğne için pozisyona girdim iğneyi hazırlamışlardı doktoru bekliyolardı ama doktor ben artık iğne yapamam hiç bi faydası olmaz bebek çıkmak üzere dedi ben hiç hazır değildim tamamen normal doğuma asla yapamam dedim masadan kalkıyorum bide nereye gideceksem çocuk popoya dayanmış beni tutmaya çalışıyorlar kafamda asla dedikçe kendimi sıkmışım bide eltim doğumda kaka yaptım demişti hep aklımdadır bi ıkınasım var ama o kaka diye düşünüyorum ay en son bu kakaysa çıksın ya dedim bi kere ıkınmayla tmm başka ıkınma dediler bebek çıktı ben tavana bakılı kaldım eşim başardın işte yapabildin diye ağlıyor hıçkırarak bebek sıcak sıcak üstümde tüm sancılar bitti 9 ay bitti endişeyle beklediğim nasıl olacak acaba diye gözümde büyüttüğüm doğum gerçekleşti kendimle de nasıl gurur duydum velhasıl üç gün sürer dedikleri doğum 23de hastaneydik 3te bebek doğdu asla yapamam yapan kadınlara helal olsun dediğim tamamen normal doğumla hemde yapabilirmişim 20 günlük olduk bile darısı sizlere 😍😘