Mervesya tabiki benım ilk doğumundu öncelikle ve biz hiç doğum şekli konuşmadık zaten doktorumuz genelde normal doğum taraftarı aynı hastanede Güler hanım var mesela gördüğüm ve duyduğum kadarıyla sezeryan çoğu doğumu ancak Aysel hanım olabildiğince normal doğum son aya girdiğimizde 38. Hafta çatal muayenesi yaptı aşırı korktuğun ve utandıgım bir muayene olarak düşünüyordum ama hiç öyle degil yanı canının acımıyor ve o kontrole göre şekilleniyor doğum şekliniz baktığı zaman normal doğuma cok elverişlisin dokuların cok iyi dedi ve daha sonra beklemeye devam edicegiz dedi şöyle ki kontrollerinin çoğunda doktorum yüzüme bakar rengin değişmiş kan tahlili alalım derdi ve mutlaka bir değerimde artış yada azalma olduğu ortaya çıkardı övmek degil kendısını ilk defa tanıdım çok ilaç kullanmadım hamileligimde baktığımız zaman artık bizim oğlanın gelesi yoktu aşagıya döndüğü ama henüz aşırı bir sancım çıkmıyordu ntsde yalancı sancılarım oldu 40+4 de kontrolüm vardı çatal muayenesi oldum açıklık için 1 cm açılmam olduğunu ama artık suyumun biraz azaldığını daha fazla bekleme taraftarı değilim dedi kendısı sorunlar oluşur sağlık açısından senı yarın doğuma alalım dediğinde ilk sezeryan sandım sorduğumda hayır suni sancı verıp destekleriz ama sen bize süpriz yapabilirsin dedi güldü anlamamıştım eve Geldım ve nişan geldiğini gördüm sakince bekledim artık evimi temizledim baya hareket ettim yoruldum saat 5 gibi sancılar başladı hafif ama düzensiz gece üçe kadar artı ve düzenli olmaya başlayınca dayanamadık gittik 2 cm açılmam vardı ve odama aldılar benı doktorumla görüşüldü 1 ebe üç hemşire vardı yanımda sürekli kontrol edildim üç saat Sünni sancı verildi açılmam kontrol edildi sancımı odamda çektim ailemle daha sonra açılmam ilerleme cok olmayınca tekrar sancı verildi suni sancıyı serum ile veriyorlar ntsde kontrol ediliyor neyse açılmam 4 cm oldu diğer kontrollerim yapıldı lavman yapıldı artık dogumhanenin koridorunda ayakta gezdim biraz hareket ettim saat 6 olmustu açılmam ilerledi ve doktorum bir gün önce sabah 7 de gel demişti zaten açılmam 6 cm oldu artık dogumhaneye alındım ilerledi açılmam doğuma hazır denildi ve doktorum geldı 9.34 gibi doğumun gerçekleşti yani şöyle ki yarım saat 45 dakıka sürmedi ben sadece kendımı çok kastım ve çok yorulduğum için ıkınqmafım korku vermeyım ben yapamadım bunu o yüzden kesi atıldı üç dikişim oldu bunuda benım isteğimle yapıldı bebegım kanalda uzun kaldı oksijen alamaz biraz zorla kendını dedi ama gücüm olmayınca bir gün önce yorulunca yapamadım o yüzden dikişim var benım bebegım temizlenırken yan tarafta dikişim atıldı ben o arada hiçbişey hissetmedim bebegıme bakıyordum iki dakıka sürmüyor dikiş daha sonra kalktım ayağa üzerimi giydirdiler yardımcı oldular eşimde doğumda yanımdaydı doğum gerçekleşmeye yakın dışarı aldılar beş dakıka önce sonra ben ayakta çıkmak istedim ama doktorum çok yorgunsun bebegını tasıyamazsın dıye sandalye ile odama gönderdiler daha sonra sürekli kontrole geldi hemşireler doktorumda öğlen arası ve akşam çıkmadan geldı sabah tekrar kontrol edip çıkışım yapıldı