Herkese çokk çok selam, doğum yapalı 1 ay oldu ancak psikolojik olarak kendimi toparlayıp düzenime alıştığım için şimdi yazabildim.😅
Haftasına göre doğum tarifim 9 kasımdı fakat ben asla kasımı görmem ekim ortası doğururum diye düşünüyordum ve kesinlikle normal doğumda kararlıydım çok emindim doğuracağıma. 30.haftayı geçtikten sonra herkes senin kız bebek erken gelir 37 de doğurursun diyordu ilk çocuk olduğu için gelmez desemde kimseyi ikna edemedim. Bende onlara inanmaya başladığım için 36-37 haftadan sonra artık beklemeye başladım her akıntıyı nişan sanıyordum resmen😂 37.haftadan sonra doktor normal doğum istediğim için egzersiz vermişti ve her gün merdiven iniyordum bir gün evde oturmadım bir annemde bir kayınvalidemde gezdim durdum süreki squat yapıp bacaklarımı açıp öyle yerde çömelip oturuyordum bi yere gittiğimizde 😂 herkes yollarda doğuracağımı düşündü haftalar haftaları kovalarken her hafta muayenede çatı muayenesi yaptı ve asla açılmam yoktu buna çok şaşırıyorum artık bıkmıştım yapamadığım bişey kalmadı sabaha kadar hurma yiyordum 40.haftaya yaklaştığımızda doktor bi hafta daha bekleyelim ama kanala girmemiş egzersizi patlat bi hafta sonra kendi gelmezse suni sancı ile doğumu başlatırız dedi. Ümidimi artık kaybetmek üzereydim çünkü bu zamana kadar kanala bile girmemişti açılmam zaten yok . 🥺 o sırada bi akrabamız tesadüf aynı hastanede doğum yapmış ve onunla konuştum oda benim gibi normal doğumu diretmiş ve 41.haftada suni sancı ile normal doğumu başlatmışlar 3cm açıklığı olmasına rağmen 17 saat sancı sonrası sezeryana alınmış ve kakasını yaptığı için 20 gün küvezde kalmış.. bunu duyunca çok endişelendim resmen benim durumum buna doğru gidiyordu. Eşime anlattım ve oda sezeryan kararı almamızı söyledi. Hatta hemen şimdi ara yarın gidelim doğuma dedi tabi ben asla hazır değildim 😂 bi an önce kucağıma alacağımı düşündükçe bu fikre sıcak baktım çünkü önemi olan sağlıktı . Ertesi gün doktorumuza durumu anlattım oda tamam dedi ve aneztesi testleri için hastaneye çağırdı. Ertesi gün sabah 10:00 a ameliyat tarihi verdi. Heyecandan uyuyamadım hiç bir şeyi tam hazırlamamıştım ve bir günde toparladım 🥹. Doğuma gitmeden o gece çantamı hazırladım hofaşımı yaptım ve gece 12 ye kadar yiyip içtim ve yattım tabi asla uyku tutmuyor 😍 sabah 6 ya alarm kurmuştum ama uyumam 4ü bulmuş olabilir 😄 sabah uyandım duş aldım ve artık hazırdık 🥲 eşimle bavul ve puseti alıp yola açıktık hastanede annem ve kayınvalidemle buluştuk ve odaya yerleştik
İşte doğum anı şimdi başlıyor 😄😄😄
Odaya girdiğimizde hemen süslemelere başladım o sırada hemşireler geldi benim giyinmemi ve yatmamı söylediler. O sırada giyindim nst ye bağlandım öyle bekledim annemlerde odayı süslemeye devam ediyordu. Nst bittikten sonra biraz foto çektik ve damar yolu açmaya geldiler. Elimin üzerinden ilk kez damar yolu açıldı ve tümmm süreçte tek canımı yakan şey buydu diyebilirim 😅 ben o an tabi bu bile bu kadar açıyorsa ne acılar çekicem diye düşünürken saat geldi ve 10a 5 kala beni almaya geldiler . Fotoğrafçı tutmuştuk ve o an beni çok rahatlattı herşeyin normal olduğunu düşündürdü . Herkes ağlıyor peşimden geliyorlar ben baya gülüyorum güçlü ve sakin kalmaya çalışıyorum herkes şok 😂 ameliyathane kapısına geldik ve o kapıdan girdiğimiz an kafamı sedyeyle koydum ve ağlamaya başladım . Çünkü herkes yabancı birsürü insan ve ben tek başımayım kesilmeye ve yavruma kavuşmaya gidiyorum hem mutluluk hem korkudan inanılmaz duygular içerisindeydim. Ameliyathane odamıza geldik ve beni oturttular o sırada anestezi uzmanı geldi ve eğilmemi söyledi ama ben ağlıyorum nasıl hemde, o anda doktorumuz geldi ve direk telefondan Sezen Aksu- el gibi şarkısını açıp karşıma koydu ve gitti . Allahımmm bu ne ben nasıl ağlıyorum şarkının etkisiyle hıçkıra hıçkıra ve o sırada spinal yapılıyor tabi korktum hareket ederim diye önümdeki kişiye sarıldım ve inanın ki saniyelik bi acı kan alma kadar hafif damar yolu bile daha zordu öyle diyim hiç acı yok. Bacakların sıcaklayacak dediler bi kaç saniye sonra ısındı ve kendini arkaya doğru at dedi o şekilde uzandım üzerimdeki kıyafeti önüme örttüler ve herşey başladı 🥺 hala his vardı ve korkuyordum hissediyorum dedim ama yok korkma şuan sondayı takıcam dedi. Bacaklarımı sağa sola ayırıyor bunu hissediyorum bastırmayı hissediyorum ama acı yok. Sonda acısı asla olmadı ve bitti dedi. O sırada benim korkudan tansiyonum çıktı yanımdaki kız sakin ol derin nefes al böyle olmaz dedi yanımdaki makinada sakin oldukta tansiyonum düzeldiğini gördükçe daha da sakinleştim . Çünkü unutulmaktan çok korkuyordum herşeyi yaşamak istedim. Ve sonra hiç anlamadan kesim işlemi başlamış yanımdaki kız 3 dakika sonra sesini duyacaksın dedi ve hiç anlamadan beben çıktı resmen 😅 hemen yanıma getirdiler kıyamam ona saçları bile vardı inanamadım hemen cinsiyetini sordum kız dimi dedim çünkü çok korkmuştum yanlış bakarlar diye o kadar hazırlık yaptım sonuçta hayaller kurduk 😂 bebeğim çok şükür sağlıkla doğmuştu ama çıkar çıkmaz üzerime kakasını yapmış ve o an iyiki bu kadarı almışım dedim demek ki bi hafta daha beklesem içimde yapacaktı 🥺 bebiş gittikten sonra işler zorlaşmaya başladı , yanımdaki kız herşeyi tek tek söylüyordu sağolsun şuan Baskı olacak sakin ol dedi sakin oluyordum ama nefes almam çok zorlaştı şuan sana iğne yapıcam miden bulanacak dedi ve bulandı iyice nefesim daraldı bir hortumla yüzüme hava tutuyordu yaklaştık 20 dakika sürdü bu süreç uyutmamı istermisin dedi ama istemedim herşeyi hatırlamak görmek istiyordum sakinleştirici verdi hafif onun etkisi ile daha da rahatladım herşeye hakimdim ama nefes alışım çok düzeldi. Gözlerimi kapatsam uyuyacak gibiyim tarif edemiyorum ama aslında çok kolaymış ve bi anda doktor geldi ameliyat bitti çok güzel geçti dedi tebrik etti ve çıktı. Sonra hemen geldiler ve beni sedyeye alıp çıkışa doğru yola çıkardılar . Ben sakinleştiricinin etkisi ile hafif leylayım altımda sonda karnım kesin bacakların arasında neler oluyor hiç bilmiyorum üzerimde beyaz bi pike ile çıktım kapıda eşim vardı ama ben hala gülüyorum o kadar kolaydı ki 😂 odaya çıktık videolardan izliyorum herkese saf saf bakıyorum bebişim odada beni bekliyor hemen kucağıma verdiler ve emzirdim. Hiç ameliyattan çıkmış gibi değildim herşeye hakim olmak müthişti 🥲😍 yaklaşık 2-3 saat sonra bacaklarındaki uyuşukluk geçti . Odaya geldikten sonra bana hiç bir bastırma işlemi kum torbası yapılmadı. Bacaklarım düzelmeden önce bi kez geldiler ve sondayı çıkarıp lohusa pedimi değiştirdiler ve giydirdiler tek işlem buydu. 2-3 saat sonra yürümeye başladım küçük tuvalete gittim ve sonra gaz çıkarmak için hiç oturmadım hep yürüdüm doktorumuz geldi ve ameliyattan çıktığını unut evde gibi davran dedi 😂 bir kez ped doldurdum ve o akşam normal adet olduğumuzda taktığım pede geçtim kanamam çok az oldu hiç bi zaman bi ped dolmadı ve 1 ay sürdü tam dün bitti çok şükür 😂 o gece gazda çıkardım gazdan dolayı çok karnım ağrıyordu. Ameliyathane soğuk olduğu için ilk gece çok omuz ağrım oldu sıcak su torbası verdiler . Sabah olduğunda katı yemeğe başlamıştım. Ve doktor geldi dikiş üzerindeki bantı çıkardı sprey sıktı böyle açık kalacak duş alabilirsin dedi. Baya şaşırdık dikişte hiç ip yoktu dümdüz bir kesi sadece . O gün çıkışımın yapılmasını istedim ve akşam çıktık. Doktorumuz eve gidince duş alabilirsin dedi 7.gün dikişlerin fotosunu at 40ın çıkınca kontrole gel dedi. Önümüzdeki Salı 40ım çıkıyor 😍 hastaneden eve geldiğimde 4-5 gün ağrım oldu ama sadece yatağa yatarken ve kalkarkendi asla emzirmeme engel olmadı hatta eve gelen giden bitmediği için bi gün bile yatmadım doğumun ertesi günü eve gelince 7-8 kişi misafir ağırladım tabi onların yardımı ile 😂 asla korkulacak bişey yok böyle olacağını bilseydim ilk gün sezeryana karar verirdim . Gerçekten çok rahat ve keyifliydi keşke o ana geri dönebilsem ah ahhh . Doğum kolay ama size tavsiyem korkmanız gereken doğum sonrası lohusalık. Çokkk rahat bir hamilelik ve güzel bir doğum sonrası eve geldiğinde karnımın boş olması ve bebek bakımı beni çok zorladı . O 9 ay boyunca beklediğiniz mükemmel his hormonlardan dolayı çokta mükemmel gelmiyor . Bebeğimi çok seviyorum fakat hamileliği daha çok sevdiğimi düşünüyordum. 1 ay oldu daha yeni kendime geliyorum. Fiziken çok iyi olsamda psikolojik olarak çok kötüydüm hep yanımda birileri olsun istedim. Çok şükür bu düşünceler geçti ve bebeğimle birlikte birbirime alıştık onun büyümesine tanık olmak harika şükürler olsun.
Buraya kadar okuduysanız inşallah doğum yapmamış olan herkes çok güzel doğumlar geçirir hamile olmak isteyene Allah nasip etsin inşallah . Herşey geçiyor acılar bitiyor ama sonrası geceler uykusuz gündüz zindan bebek bakan herkese Allah sabır versin 🙏🏼🙏🏼❤️❤️😂😂