Elemon Kızlar kızım olacak inşallah. Ebrar ve Erva ya da erva Rana arasında kaldım sizce hangisi ? . Başka önerebileceğiniz sahabe kadın yada peygamber efendimiz zamanından isimler önerir misiniz ?
desagr Bende zeynep olsun istemiştim eşimde erva olsun iki isimle dedi ama iki isim bana gereksiz geldi bizde erva koycaz inşallah 🙋🏽♀️ Hem anlamı güzel hem sahabe hanımların ismi ❣️
Elemon desagr Zeynep’te erva da çok güzel işte bende ikisi arasında kalmıştım erva ve ebrar ama sanırım erva olucak
Tugba91 kızlar ervaismi kuranda geciyor mu ben geciyor saniyordum arastirdim gecmiyormus bende eylül efsa düsünüyordum efsa ismi de geciyo diye biliyordum o da gecmiyormus anlami hakkinda da kötü yorumlar var cennet irmagi diye biliyordum baska bi anlami da sihirbaz mis koyulmasi sakincali diyolar bilgisi olan var mi? internette koyulmasi yasak isimler var aralarinda efsa ismi de yaziyor bazilari da oyle bisey yok diyo 😞
desagr Tugba91 İsmin kuranda geçmesi gerekmiyo ki 🤷🏽♀️ Kuranda geçip anlamsız olan bi sürü isim var önemli olan güzel anlamlı olması.
Tugba91 desagr evet biliyorum kuranda geciyor mu derken anlamli olmasi da onemli illa kuranda gececk diye dusunmuyorum ama bu isimde kuranda gecip de anlami olmayan isimler gibi diyolar tam olarak bende anlayamadim
Tugba91 desagr bir de eylül ismi kuranda yok biri de kuranda gecsin guzel bi anlami olsun istemistim eylül isminin yanina efsa cok hos oluyo ama anlami konusunda tereddüt ettim
desagr Tugba91 Valla eylülde çok sıkıntılı bi isim, kendisine tapınılan anlamına geliyo 🤷🏽♀️ Evlatlarımız üzerindeki hakkımız anlamlı güzel isimler koymak iyi düşünmek araştırmak gerekiyor
Tugba91 Efsa Efsa’nın anlamı çoğu sitede ‘Cennet ırmağı’ olarak geçiyor. Cennete dört ırmak var: Tesnim, Selsebil, Kevser ve Kafur. Gördüğünuz gibi Efsa Cennet ırmaklarından biri değil! Bu ortaya biçilmiş anlam kim tarafından uyduruldu, çok merak ediyorum.. Efsa Farsça olan afsūn kelimesinden gelir. Afsūn Türkçemize Efsun olarak geçmiştir ve ‘sihir, büyü,hile, ’ gibi anlamlar taşır. Efsa ise ‘sihirbaz, büyücü, hileci’ demektir. Her ne kadar kulağa hoş gelse de, Efsa koyulmaması gereken bir isim. Sihir, büyü ve hile gibi olaylar İslamiyetçe men'edilmiş ve büyük günahlardan sayılmıştır. boyle yaziyor