Evett kapanış konuşmaları sanırım doğum hikayeleriyle sonlanıyor o gruba bende eklendim 😄 13 gün oldu bebişimi kucağıma alalı hep okumak isterdim doğum hikayelerini hatta bazen bugün kim doğurmuş diye girer bakardım😄 şimdi ben yazıyorum nasım geçti zaman anlamadım en son , son1 hafta her akşam eşimle ben nasıl doğurcam konuşmaları yapıyorduk. Çünkü son 1 hafta 2 cm açılmayla geziyordum. İki güne bir kontrol çatı mauyenesi, yürüyüşler hareketler. Gerçi ben hamile olduğum günden beri hiç oturup yatmadım sürekli aktif hareketliydim toplamda 7 kilo aldım. Doktorda hep normal doğurursun diyordu. Son haftada kafası biraz yan durmaya başladı yani kafası kanaldaydı ama dik bi şekilde değil yatık duruyordu. 40hafta tam doldu doktor hastaneye yatış istedi saat 7 de hastaneye gittim ondan önceki gece kahverengi nişanım gelmişti ama sancım yoktu nst de 130 lara çıkıyordu ama sancı hissetmiyordum kilosuda aynı devam edince foktor suniyle doğurtalım dedi. Sabah yattım lavmanı yaptılar suni vermeye başladılar meğer sancı oymuş arkadaşlar 😄 yani brnim acı eşiğim yüksek o yüzden dayandım ama o sancı dedikleri şey insanı bi silkeliyo 😄 ama açılmam ilerlemedi 3 cm dedi ebe elimle 4 e zorluyorum dedi ama ilerlemedi bikaç kere eliyle bebeği düzeltmeye calıştı çatı yaparken o biraz sancılıydı ama düzelmedi de bebek kafası kanala doğru ama eğikti. 2 ye kadar suni sancıdan sonra olmıcak normal diyip sezeryana geçtik o an ki ruh hali değişik oluyo çünkü ben normale alıştırmıştım hamileliğim boyunca sezeryanla ilgili korkularım vardı . Ameliyathaneye geçtik orda spinal yaptılar belden orda kendinizi serbest bırakırsanız hiç hissetmiyosunuz ki ben o sıra hala doğum sancısı çekiyordum 5 dk da 1 . Sancım kesilince iğnryi yaptılar ve ayaklarıma sıcaklık sonrasındada uyuşukluk başladı. Sonta mıdır sondamıdır onuda yaptılar 😄 gerisi zaten sadece bişey çekiştiriyolar gibi ama his yok acı yok hiçbişry görmüyosun tek başınasın ve tek başına atlatıyosun bu süreci ve sadece ona ulaşmak kavuşmak için. 5 dk sonra onun sesini duyunca geri hiçbişey önemli olmuyor orda sana naptıkları sonrasında başına ne grlceği asla umrunda değil. 20 dk da bitiyo zaten odaya geçtikten sonra uyuşukluğun bittikten sonrada sontayı çıkarıyolar. Ayağa kalkma süreci biraz zor ama o günlerde geçip gidiyo sonuçta amelşyat bu illaki süreci zor oluyor ama ayaklandıktan sonra o günleri unutuyosun . Hamilelikte annelikte bir delilik halidir derler ya gerçekten öyle ama çok güzel fazlaca aşk dolu farklı bi aşk ve iyiki diyosunuz her acıya değer 🙏🏻 O yüzdn hiç korkmayın gerçekten geçiyor özellikle ilk hamilrliği olanlar benim gibi. Kendinizi bırakın sürece hiç düşünmeyin herşey olcağına varıyor stres yapmadan en güzel en hafif şekilde sağlıkla alırsınız umarım bebişlerinizi kıcağınıza 🙏🏻🙏🏻