pembemaviii Arkadaşlar 38+0 için gün almayı düşünüyorum o haftada tam gelişmiş olur mu bebeğim? Doktorum 38den sonra alınabilir demişti, önceki doktorum da 39 beklenmeli demişti . 38 de dogum yapan varsa fikir ve görüş almak isterim.
Alimm-5 pembemaviii Bende bekleyeyim benimde 38+0 da alıcam en geç dedi gebelik şekerinden dolayı 1 buçuk 2 haftamız var ama korkuyorum
Flz-cner98 pembemaviii 37+4de sezeryan olucam nstde sancım çıkıyor eski sezeryanlıyım diye zorlamamaya karar verdik. Ama benim bebeğimin gelişimi önden gidiyor 36+0ken 3.300 gr 50 cmdi doktoruma 37de küveze girer mi diye sordum hem bebeğin gelişimi güzel hemde bi hafta önce sonra çok da farketmez gününde doğup da küveze girenler var dedi. Devlet hastanesi bu arada
Ebrugkhn pembemaviii ilk gebelikse bebek baş gelişse yada gebelik şekeri falan yoksa 39+3 genelde çoğu doktor tarafından tavsiye edilen tarih oluyor. Yani her şey normalse 39u bitirme taraftarı oluyorlar. Ama ikinci gebelikse, gebeliklerin arası yakınsa dikişlerin zarar görme ihtimali varsa falan 38+3ü geçirmemek laızm demişti doktorum. Hatta bu yüzden 38+1 e gün aldım.
pembemaviii Flz-cner98 benim ilk gebeligim ama geçen gün 34+3 te gittiğimde 3163 gr 50 cm gelmişti 3 haftalik önde görünüyordu ama bu gelişimini etkilemiyor sadece kilo boy olarak önde olduğunu söylüyor diye biliyorum ondan 38de dogursam tam gelişmiş olur mu diye merak ettim🙂
Cubukmakarna Benim doktorum ilk bebegi 39 dan once almam demisti. Kardesimin nikahindan 2 gun sonra dogurdum mecbur:)
Ayknur Benim doktorum 35 36 prematüre sayılıyor ama 37 ve sonrasında sıkıntı olmadığını söylemişti hatta banada istersen 37de alırım demişti
Anneyimmm34 cansualisa sezaryanda spinale ayrı paramı veriliyo kuzum sen bilirsin ben bugun doktora gittim bebek önde dedi kilosuda 37 de çatı muayenesi yapıcak 3 hafta sonra bana dediki böyle giderse sezaryan yaparız istersen dedi nst ye bağladı bide beni
Ayknur Evt ilk gebelik önden giden bebekleri erken almıyorlar mi öyle biliyorum son zamana kadar beklemiyorlar
mirage333 pembemaviii benim doktorum 38+5 e gün vermisti. Tabi bebegim sabirsiz cikti 38+1 de geldi :)
Erbe pembemaviii tam 38+0 da yaptım hiç bir sıkıntı yaşamadım sadece uzamış anne sütü sarılığı kız vardı oda haftaya ilgili değil benim bebeğimin eşinde kirecleme vardı artı suyu kalmamıştı zaten sarılığı da anne sütü sarılığı dendi gayet sağlıklı şuan 7 aylık olduk
Niss1 pembemaviii bizim de günümüz 5 gün sonra ilk doğumum olucak banada 39+0 a gün verdiler doktor ne kadar anne karnında kalırsa tabi bir sıkıntı olmadığı sürece daha güzel olur gelişim bağışıklık açısından dedi beklemedeyiz bakalım