Sevgili hamileler anne olmak isteyenler ,
Hamilelik sürecimden önce ve süresince birçok video izledim ve hikaye okudum sonunda kendi hikayemi okumak nasip oldu. 😇
Kısaca kendimden bahsetmek gerekirse ilk günden beri normal doğum istiyordum birçok kitap okudum . Çatı muayenesi olduğum gün muayene süresinde zorlanmam ve çatı darlığı sebebi ile 36. Haftada karar sürecine girdik. Ben normalde de vajinal muayeneyi çok sevmeyen korkak bi tipim. 37. Haftada normal doğumdan kendi yapıma ve fizyolojik olarak da bana uygun olmadığı için planlı sezeryan olmaya karar verdim.
Tabi 9 ayın sonunda sezeryana karar verince inanılmaz korkmaya kaygılanmaya başladım.
Nasıl Spinal olacağım ya ameliyatta heyecanlanırsam hayatımda hiç ameliyat olmadım nasıl olacak vs…
6 Aralıkta sezeryana alındım. İçeri girdiğimde pozitif bir ortam vardı. Herkes sizin psikolojinize hitap edecek şekilde size davranıyor. Sonra anestezist geldi sırtımı yorgun bir şekilde bırakmamı istedi. Hemşire kızın elini tuttum inanılmaz güven verdi sonrasında sırtımı sildiler ilk olarak iğne girişi oldu , damar yolu daha çok acıyor öyle söyleyeyim sonra anestezi verildi ve yavaşça sıcaklık geldi. Uyuşma devam ederken sonda takıldı ki bu aşamadan da çok korkuyordum sadece batma hissettim henüz uyuşma tamamlanmadığı için anestezi uzmanı dokunmalarla acıyı karıştırma sakın bu seni panik yapmasın dedi. Sonra eşim geldi içeri ve o sırada başladıklarını hissettim ama sohbet ettikleri için benimle sesimi çıkarmadım 🫣 sonra merceğim biz başladık ve çok iyi gidiyorsun dedi. Ben bebeğime geldiğini anladım doktorumun o aşamada bir çekiştirme hissettim 10 saniyelik ve bebeğimin çıktığını hissetim. Size yemin ederim o an kemiklerim kaburgalarım organlarım rahatladı sanki 😅 sonra bebeğimi gördüm an zaten duygularımız tarifsizdi sonrasında eşim bebeğimle birlikte ameliyat haneden ayrıldı . Dikiş aşamasını da hiç hissetmedim sadece bir mide bulantısı yaşadım söylediğim an iğne yaptılar anında geçti.
Bugün hastahanedeki 2. Günümdü. Sonrasında neler yaşadım.
Sonda 5 saat sonra çıkarıldı uyuşma tam bitmemişti acımadı.
Karına bastırma aşaması anlık acıdı . Kesinlikle anlıktı pıhtıları dışarı atmanız için çok önemli bir aşama…
Sonrasında ilk kalkış umduğumdan kolaydı 2.3.4.5…. Kalkışları ne kadar çok yaparsanız o kadar iyi olur ☺️ bugün dimdik yürüyorum bebeğimi emziriyorum ve gayet dincim 🥹
Ben yaptıysam herkes yapar ☀️
Sonuna kadar okuyan tüm hamileler kendinizi sonuca odaklayın sürece değil ❤️
Teşekkürler