zulal gunaydin tatli hamisler :) cok sukur Allahim bana da nasip etti dogum hikayemi yazmayi.. 15 ekim aksami esim mesaiye kalmisti.Eve 22:30 gibi geldi yemek yedi sonra gobegime bakip senin gobegin bgn cok dusmus en iiyisi esyalari indirelim arbaaya dedi indiridi :) Ev temizligi yeni yapilmisti halilar yikamadan gelmisti onlari serdi. Yatmaya hazirlaniyorduk benim yine yalanci sancilarin vardi bikac comelme hareketi yaptim. 16 ekim 00:30 da yatagimiza gectik esim dogum esnasinda eslerin yapmasi gerekenlere bakiyordu onediodan :) ben de hay allah yine cisim geldi diyip uyumadan tekrar gideyim dedim. Kalktim kalkis o kalkis. sicak sicak sukar indi asagi ve asla durmak bilmiyor. Hemen esim kalkti beni hazirladi panik ve mutlulukla ciktik evden. bu arada pantalonuma havlu sikistirdik ve arabada 3 kat havlu serdik bana misin demedi. Hastaneye vardik saat 1:30 acikligim 1 cm dr umun ekibindeki ebe 12 saat boyunca yanimdan ayrilmadi. Sancilarim hastane kapisinda gelmeye basladi o yuzden ebem suni sanci verdi yavas ilerliyor diye. cati muyanesinden hiiiiiic korkmayin hic acimiyor. lavman yapildi. epidural uzmani geldi 2 cm aciklikta takti epiduralimi. o da acimiyor. neyse esimle sabah 7 ye kadar kimseye haber vermedik sancilarla el ele basa ciktik. epidural mukemmel bisey azaltiyor sancilari :) dr um geldi acikligin yavas ilerliyor ama bebek kendini cok guzel itiyor normali deneyelim rahim agzin yumusasa dogum hemen olcak dedi. ben de tamam dedim sabrettim tam sabah 11 e kadar sanci cektim ama asla dayanilmicak gibi deil epidural sayesinde. neyse sonra acikligim 10 oldu hemen odam dogum odasina cevrildi. asiri guzel ikinmama ragmen bebek cikmiyor. epidural bi anda yok oldu sancilarim costu ebe gobegime bastiriyor bana ikin diyorlar ben ciglik cigliga. ciglik atma ikin diye herkes aynisi soyluyor ben hem ikiniyorum hem ciglik atiyorum. en sonunda dr gobegime bastirdi 3. kerede kizim cikti. ve aglama sesi yok kucagima verdiler neler hissetigimi kelimelere dokemem. Asiri guzeldi ama aglamiyordu hemen yana aldilar meger 2 kordon dolanmis kizim ondan inememis 😰 agzina bi cihazlar tuttular etrafinda 4 kisi ben agliyorum esim doguma girmisti o yanimda yere coktu o an omrumden omur gitti. dedim yasamiyor kizim yikiyorum odayi.. instagramdaki o mutlu dogum anlarindan degildi bizimki.sonra masaj gibi biseyler yaptilar nabiz var dediler. apar topar yogun bakima aldilar. ben kendimi durdurmaiyorum aglamaktan. dr um sakin ol her sey yolunda mi diye bakicaklar bi saate yaninda diyor ama yok.. dr umun yuzunde de koekuyu gordukce ben kotu oldum..ne dikis acisi ne baska bisey umrumda deil.. herseyi o anin panigiyle 10 kat fazla yasadm belki de.. 10-15 dk sonra odama aldilar beni. 11 den 11:30 a kadar olan o dogum surecim halusinasyon gibiydi gercekten. kordon dolanmasa 5 dakikada cikacakmis kizim. nasip.. 1 saat sonra odamiza geldi hersey yolunda dediler o zaman hayata dondum ben.. onu gorunce yeniden dogdum.. dikismis aciyimis umrumda degil.. tum bu surecte esim de benimle birlikte dogurdu canimin ici.. ertesi gun evimize gectik rabbime sukur sutum geldi. dikislerim cok aciyor 5 tane dedi dr umarim biran once iyilesir :(( Melek kizim yanimda yatiyor baktikca aglayasim geliyor. Bunu ben nasil cikardim diyorum :) kizlar ne yapsak ne etsek bi sekilde dogacak o bebisler onemli olan sagliklari. insallah hepiniz saglikla kucaginiza alirsinz. ben de cok uzun yazdim hakkinizi helal edin. uykusuzluktan da biraz kariisk yazmis olabilrim affola :) hayirli dogumlar hepinize ❤️
Nazlynarly Allah bizlere de hayırlı doğumlar nasip etsin ❤️ Sana da Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah
Belissima Ultroson cihazı ile doğum öncesi son bir genel durumuna bakılsaydı bebeğin kordon dolanması önceden tespit edilecekti ve bunları yaşamayacaktın. Neyseki sağ salim çıktınız hastaneden. Çook gecmiş olsun.