Merhaba anneler sizlere de bilgi olsun diye doğum hikayemi paylaşıyorum.37+5 çatı muayenesi için kontrole gitmiştim muayene sonrası normal doğum dedi ve eve gittiğinde hafif kanaman olabilir bu muayene sonrası olur bazen dedi.Aynı zaman da 3 haftadır süregelen tüm vücutta aşırı ödemin vardı hafta başında aile hekimine gittiğimde hemşire idrar tahlili yapmamı istemişti ve tansiyonum 130/90 du.İdrar tahlili sonuçlarında protein pozitif çıktı.Ben sağlıkçı olmama rağmen önemsemedim hafta sonuna kadar bekledim kadın doğum dr na söylediğimde ise hemen tekrardan idrar tahlili istedi.İdrarxa protein preeklampsinin belirtisimiş,aynı anda aşırı ödem ve tansiyon eklenince tekrardan protein çıkarsa hemen gebeliği sonlandırmak gerekir dedi.Akşam eve gittiğimde dediği gibi hafif kanama oldu pek önemsemedim.Fakat gece adet sancısı gibi ağrılara uyanınca tekrar baktım aynı şekilde yine kanama vardı ama pembemsi birşeydi,nişan olabilir di bu sefer ciddi olabilir diye hastaneye gitmeye karar verdim,üstümü giyinirken birden suyum geldi,dedim doğum başlıyor.Gece 4 gibiydi hastaneye gittim yolda 5 dk da bir sancım gelmeye başladı
Hasyanede hemen doğumhanede kontrole alındım 2 cm açıklık olduğunu söylediler suyum geldiği için de hemen yatış verdiler.sabah 7 ye kadar 5 dk aralıklarla sancım geliyordu sonra 3dk ya düştü aralıkları.8 gibi doktorum geldi kontrol etti.İdrar sonuçlarıma bakmış preeklampsi başlangıcı olduğu görmüş bugün sen gelmeseydin ben s arayacaktım gel hemen doğumu başlatalım diye dedi.Daha sonra sıkıntakşbe alındım tansiyonum yüksek çıkmaya başladı bebeğin de kalp atışları hızlanıyordu.açıklık yavaş ilerliyor bebeğin başının geride olduğunu söylüyorlardı.Doğumu hızlandırmak için suni sancı verdiler bu sayede açıklık hızlandı.ve saat 12 gibi 9 cm olunca hemen doğuma alındım çok şükür Rabbime doğumum kolay oldu 3 ya da 4 ıkınmada bebeğim doğdu.
Bu arada kontrollerde bütün doktorlar bebeğin haftasından önde olduğunu kilosunun fazla olduğunu bu yüzden yememe dikkat etmem gerektiğini söylediler bir hafta önce 2900 olan bebeğimin 1 gün önce bakıldığında 2800 doğunca ise 2520 gr olduğunu gördük preeklampsi olduğu için hızlı ve ani kilo alımı olunca bende az yemeye başlamıştım karnımda çocuğu zayıflattım😊
Doğum sonrası tansiyonum daha da yükseldi 1 hafta tansiyon ilacı kullandım.
Biraz uzun oldu galiba hakkınızı helal edin umarım doğumlarınız güzel geçer