alb-akg bana da kimse anlatamamıstı, anlayana kadar canım çıktı. ben size anlatayım: mesela karnın kasıldı ve bel ve kasıkta pozisyon değiştirsen bile devam eden yaklaşık 1 dk lık bir ağrı girdi.hafif nefes kesen ama henüz çok şiddetli degil. Bunu önemsemedik, geçtikten 10 dk sonra yine böyle oldu. O geçti 10 dk sonra yine takip etmeye başladınız ve bir süre sonra bir baktınız ki 9 dakika ara vermeye başladı ve ağrı şiddetleniyor. Sonra 8 dk ya düşer ve ağrı dk tutar gibi girmeye devam eder zamanla 7-6-5 dk lık aralar vermeye başlar ve arası azaldıkça ağrı giderek şiddetlenir. Tabiki bu bazen günler veya saatler alır. Doğum bu ağrılar ara vermeyi bıraktığı ve birleştiği zaman gerçekleşir genelde. Zaten anlarsınız merak etmeyin. Bu süreçte rahat oturamazsınız , altınızdaki doluluk hissi aşırı rahatsız edici olur. Yürümek ve hareket etmek çömelmek ihtiyacı, sancılar sıklasınca da büyük abdest ihtiyacı gibi olur. Doğum ağrısı geçmez ve siddeti giderek azalmaz. Duşa yada suya girince hafifler gibi gelir ama aslında hafiflemez. Sadece biz kaslar gevşediği için geçici olarak rahatlarız. Siddeti azalan veya düzensiz ağrı yalancı ağrıdır ve düzene girmedikçe genelde doğuma sebep olmaz. Yani her giren ağrıdan düzenlenip 7-6 dk ya inmedikçe panikleyip doğuruyorum zannetmeyin. Erken haftalarda özellikle riskli ve çoğul gebeliklerde yalancı kasılmalar açılmaya sebep olabilir, 20 dk aradan daha az vakitle düzenli oluyor ise kontrol etmekte fayda var. Bildiklerim bu kadar. 🥰