KorkuluAnne kuzum öncelikle seninki yenidoğan satılığı değil. Ab0 uyuşmazlığına bağlı uzayan sarılık ve sadece süt ile geçmesi çok çok zor. Ben mama takviyesi yapmama rağmen 1.5 ayda değeri normale döndü, yapmasam heralde 2-3 ayı bulurdu. Yenidoğan sarılığında değer hıLı düşer ama Ab0 uyuşmazlığında çok yavaş düşüyor, yenidoğan satılığında değer bir defa düşüşe geçince bir daha kolay Kolat yükselmez ama Ab0 uyuşmazlığında bebek beslenemediği anda yükselir. Bu arada sadece emzirme ile değerin 15 e yğkselmesi de sütün yetmediği anlamına gelmez çünkü Ab0 uyuşmazlığında bebek doysa da değer yükselebilir. Mama takviyesine rağmen 19 u gören biri olarak söylüyorum bunu. İçini karattım biliyorum ama bunları söylememin sebebi değer yavaş düşse de, bu şekilde yğkselse de kendini suçlamaman. Bu sarılığın geçmesi biraz da bebeğin bünyesi ile alakalı, sadece beslenme ile değil. Çoğunlukla da 10. Günden sonra değer yükselmeyi bırakır, yavaş yavaş düşüşe geçer. Çok yavaş düşer ama düşer. Yükarda da önerildiği gibi günde 4 defa mama takviyesi yap ama 60 değil 30 cc de yapabilirsin çünkü sütün yetiyordur muhtemelen ki kritik süreci de geçmişsin zaten. çok can sokucu bir durum biliyorum ama bebek bu zamana kadar hep 0 kan grubu ile beslendi ve artık vücudu kendi kan grubu ile devam ediyor. A kan grubu da 0 kan grubuna karşı antikor üretemediğinden kandaki bilirubini yükseltiyor. Geçiyor. Haftalar sürse de geçiyor. Bu arada bebek mamaya değil, biberona alışır. Eğer kaşık biberon ile beslersen mamaya alışmaz yani 🙏🏻