Merhaba, dün sabah 9 buçuk gibi hastaneye yatışım yapıldı, 40 hafta dolmuştu ve bebeğimin hala gelesi yoktu, benim 3 cm açıklığım vardı ve ikinci normal doğumum olacaktı. İlk saatler sancılar çok hafifti hatta müzik açıp pilates topunda egzersizler yaparak saati 12 ettik :) açıklık 5 cm ulaşmıştı. Sonrasında suyumu patlattılar ne olduysa ondan sonra oldu🥲 sancılar daha ağrılı ve sıklaşmış şekildeydi. Dayanılmaz hale gelince epidural istedim ama açılmalar hızlı ilerlediği için takmadılar. Sıcak duşa girdim, duş altında gelen sancılar biraz daha tahammül edilebilir oluyordu. En az yarım saat sıcak suda kaldım. Sonrasında 8 Cm ulaşmıştı. İşte o son 2 saat kendime engel olamadım, bağırmam dedim ama ağırlar girdikçe kıvrandım, biraz bağırdım. Ikınma hissi geldiği zaman doğumhaneye götürdüler. Biraz panik yaptım, sancı geldiğinde nefes alıp ıkınarak doğumu kolaylıkla yapabilirdim bense bağırarak ıkınabildim. Bu esnada ebeler ve doktoru biraz zorlamış olabilirim 🥲 iki ıkınmada çıktı bebeğim. Biraz da dikişlerim oldu. Çok şükür ki doğum sürecim çok uzun değildi, öğleden sonra 3 gibi bebeğim kucağımdaydı. İkinci doğumlar ilk doğuma göre daha kısa sürüyor ve daha kolay oluyor gerçekten. Burada ikinci bebeğini bekleyip merak eden annelere örnek bir hikaye olsun. İnşallah tüm doğum yapxak olan anne adayları süreci kolaylıkla atlatabilirler 😊