Kızlar pazar günü misafirim vardı birkaç saatte bir regl sancısı gibi sancım oluyordu, bacaklarıma ve kasıklarıma vuruyordu, ben de yorgunluktan olduğunu düşündüm. Pazartesi 38+3, sabah 5 gibi sancıyla uyandım bir dakika kadar sürdü geçti tekrar uyudum, saatte bir vurmaya başladı, saat 8 de nişanım geldi. Su olmadığı için evde beklemeyi tercih ettim. İlk doğumumda nişan görmedim direkt suyum patlamıştı. 8 de duşa girdim, sıcak su iyi geliyordu, sonra 50 squat çektim iyi mi ettim kötü mü bilmiyorum, çünkü neredeyse son haftalarımda hiç yürüyüş yapmamıştım hiç spor yapmamıştım ve o squattan sonra bacaklarım doğal olarak ağrıdı, yani kendime ekstra yük çıkardım. Sancım olduğunda bekliyor dua ediyordum geçince de hızlı hızlı hazırlanmaya başlıyordum. 3-5 hurma yedim, kahvaltı yapmak istemedim. İlk doğumumda dolu bir kahvaltı yapıp gitmiştim, yani aç da tok da gitseniz sizi rahatsız eden bir durum yok diye düşünüyorum. Sancılarım sıklaştı saat 10 da artık düzenli 5 dakikada bir geliyordu sonra geçiyordu, doktoruma mesaj attım, su yok geleyim mi diye gel tabi dedi. 11 de hastanedeydim. 8 cm açıklıkla giriş yaptım, doktor suyu bekleyeceğiz dedi, suni sancı verecekti istemedim. Sancılarım zaten vardı süreci hızlandırmak ve ektra sancı çekmenin faydası yoktu, çoğu suni sancı alımında bebeğin nabzı yavaşlıyor ve acil sezeryanla alıyorlar, ben bu kadar acı çekmişken bir de sezeryan acısına yol açmak istemedim açıkçası ama tercih meselesi siz isterseniz suni sancınızı alırsınız. Saat 1 de ebe kontrol etti 9 cm dedi, 1:10 gibi doktorum geldi tam açıklık, suyu patlatmam lazım dedi. Bir plastik çubukla patlattı, hiç hissetmedim, bu sırada sancım gelince bir iki kere ıkındım tamam başını gördüm doğuma alalım dedi. Çatala geçtik. 2 sancı süresi geçirdim, ilkinde ıkınamadım diye olmadı. Dinlen diğer sancında ıkın dedi. 2. Sancı geldiğinde (bu arada çok kısa sürüyor arası bir dakika falan sanırım dinlendim) 2. Sancımda 3 kere güçlü bir şekilde ittirdim bebeği. Kesiye ihtiyacı yoktu ama son dakikada sıkıştığından mı bilmiyorum doktor kesmem lazım dedi, dıştan dört dikişim varmış. İçtekiler de önemsizmiş minik dikişlermiş. Neyse kesiyle beraber bebeğim sağlıcakla geldi elhamdülillah. Göğsüme koydular, dikişler atılana kadar da tenimde kaldı. Sonra aldılar. Ben plesentamı hastaneden aldım, zaten çöpe atıyorlarmış, bir çiçekle ya da ağaçla beraber bebeğimin eşini toprağa gömmek istiyorum dedi doktorum da aa tabi deyip verdi, size de fikir olur belki. 38+3 de 2740 gr doğdu. Gelişimi de normalde 10 gün geriden geliyordu. E 10 gün de erken doğdu. Küçücük bir şey, daha kılları tam dökülmemiş minnak bir şey kızçem, mis kokulu meleğim benim, daha tam emmeyi de bilmiyor. Ama bir sıkıntısı solunumluk durumu vs yok çok şükür, bunu şu yüzden yazmak istiyorum, burada sürekli gelişimi geriden geliyor ya da ultrasonda zayıf görünüyor diye kendini üzen anneler belki biraz rahatlarlar, küçük de olsalar sağlıklı olabiliyorlar yani çok endişe etmemeye çalışın. Benim hikâyem de böyleydi, Rabbim çocul isteyenlere hayırlısıyla sağlıklı çocuklar versin, şuan hamile olanlar da sağlıcakla evlatlarını kucaklarına alsınlar inşallah. Çok zor bir süreç evet ama sonu güzel bitiyor hanımlar🥺🥰
.
Bundan sonrası 2. Bebeklerine hemen hamile kalan hanımlar için, dileyen okumasın ❤️
Ben bebeğm 5 aylıkken korunurken hamile kaldım. Bebeğimi emzirsem mi sütü bıraksam mı ne yapsam diye düşünürken “Tandem Emzirme” diye bir şey öğrendim. Yani iki bebeğ birden emzirme. Şuan büyük bebeğm 14 aylık ve emiyordu, hatta doğuma gelmeden son dk onu emzirip öyle hastaneye geldim. Yeni bebişim de doğduktan sonra kolostrum dedikleri sütü geldi. Şimdi o emiyor, eve daha geçmedim büyük bebeğm emmek isterse (bazen kendi kendine bırakıyorlarmış tadı değşti diye) o bırakmadan ben bırakmam istediğ zaman veririm. Süt yeter mi diye endişelenler için de ikiz bebekleri emziren anneler gibi düşünün, bebek ne kadar emerse vücut o kadar üretiyor yeter inşallah, bir de büyük bebeğiniz zaten eskisi gibi içmiyor zamanla, bazen günde sadece bir kere emiyor, benim amacı aramızdaki o bağı koparmamaktı, istediği zaman kendi bırakır. Doya doya içirmeye de çalışmam. Daha çok yemek yiyorlar bu yaştan sonra zaten. Emzirme erken doğuma sebep olur diyen doktorlar da var, ama bu sadece bir tahmin, süreç içerisinde gerçekten bu risk yaşanırsa kesme taraftarıyım ben. Ama daha yeni hamile kalınmış hemen bırak diyenleri de dinlemeyin derim. Yine de herkes kendi araştırmalarını yapıp doktoruna danışıp karar verebilir. Böyle işte hanımlar ben şimdi minnak yavrumla ilgileneceğim. Sorunuz olursa gördükçe cevap veririm inşallah. Herkese kolay doğumlar diliyorum 🥰