Öncelikle güzel annelerim baştan söyleyeyim hikayem biraz uzun olacak.. Her doğum ayrı bir hikaye, benim hikayem bundan tam 3 yıl önce başladı aslında güzel bir gebelik haberi sorunsuz sıkıntısız güle oynaya geçen mis gibi bir 9 ay neredeyse çoğu zaman hamile olduğumu bile unutuyordum ve sonunda 5 Aralık 2019 da 40+3 de geceden gelen su, ertesi gün susuz sıfır açılma ile alınan suni sancı yaklaşık 10 saat süren sancıdan sonra doğum masasında geçen 45 dakika ve sonunda kesikle beraber minik bir aparatla doğurtulan bebeğime kavuşma hikayem, buraya kadar zor gibi gelse de kulağa doğum masasından ayağa bile kendin kalkabiliyor olmak Allah’ın bize verdiği mucizevi bir güç başka bir açıklaması olamaz.. Bu hikayemi bırakın buraya yazmayı doğumun ertesi günü programı bile silmiştim şimdi yazmamın amacı benimle aynı durumda olan 2. Gebeliğini yaşayan annelere cesaret verebilmek ☺️ doğumdan sonra vajinismus olduğunu sanan tek kişi olabilirim yaklaşık 6 ay o bölgeyle ilgili tek cümle duymak istemedim aranızda bunu da yaşayan varsa yalnız değilsiniz 😄 yani bir süre doğum falan bir şey duymak istemedim açıkçası, aradan geçti 26 ay ve sürprizzzz ben yine hamile olduğumu öğrendim yine şubatta hamile kalmıştım anladım ki şubat benim için tehlikeli 🫢😄 hemen programı yeniden indirdim bu defa ilk 7 ay kan kusturacak kadar koku hassasiyetiyle ve bulantıyla geçen bir gebelik, başlayan kalp çarpıntıları ritim bozuklukları haydaaa dedim neyse fazla uzatmadan her doğum hikayesi başlığı açıldığında altında bitiveriyordum okumak için tüm bunlar olurken 39. Haftamda bir de depreme yakalandım düzcede neyse ki o panikle doğurmadım, hiç bitmeyen artçılar eyvah dedim umarım doğum anıma denk gelmez.. Vee 1 aralığı 2 ye bağlayan gece 40+5 sabahı saat 4 de Tatlı Tatlı gelen sancılar 12 dakikada bir falan ama beni rahatsız etmiyordu hiç umursamadan uyumaya devam ettim bu sürede unutmadan 39. Haftadan itibaren pilates sürekli çömelme hareketleri yaptım bir de şu Meryem ana otunu parça parça kırıp her akşam sıcak suya koyup 10 dakika demleyip içtim (ilk gebeliğimde açılma anında suya koymuştum bana pek yaramamıştı o şekilde açıkçası yeniden denemek istemedim o yüzden) sabah kontrol için doktora gittiğimde 2.5 3 cm kadar açıklığım olduğunu söyledi bu benim için büyük olaydı öğlenden sonra 1 de hastaneye yeniden gidecektim hemen eve döndüm bir şeyler atıştırdım banyoya girip sıcak su da biraz eğil kalk yaptım belime karnıma su tuttum, duştan çıkınca pilates topuna geçtim sancılar geldikçe bu şekilde daha rahat karşılanıyor emin olun dediğim gibi sancılar 8 dakikaya falan düşmüştü ama beni rahatsız edecek şiddette değildi biz kadınlara bunlar vız gelir kızlar öyle diyeyim. 1 de hastaneydim tam muayene için masaya çıktım yine artçı deprem 3.5 şiddetinde 🤦🏻♀️ neyse sakin olmaya çalışıyordum açılmaya bakıldı 4 cm bile olmamıştı daha nstye bağlandım lavman yapıldı bağırsak hareketleri doğumu hızlandırır diye, sancıların şiddeti biraz artmaya başlamıştı saat tam 2 de suni sancı verilmeye başlandı aslında en korktuğum an burasıydı hemen pilates topuna kalktım hareketleri yapmaya başladım sancı anında eşim de belimi ovuyordu yeniden yattım nst için yatarak sancı biraz daha zorluyor olabilir saat tam 3:15 falandı bir yandan da sürekli rabbi yessir okuyordum, o sırada sancıyla bir anda pıt diye suyum geldi ebe hemen açıklığa bakalım dedi ve 8 cm olmuştuk doktorumu aradılar geldi doğumhanede muayene edeceğim dedi kalktım masaya çıktım doktorum sancı gelince haber ver işini kolaylaştıracağım şimdi dedi sancıyla içeride bir şey yaptı sanırım açıklığı sıyırma ile 10 cm e tamamladı hadi başlıyoruz şimdi sadece beni dinle ıkın dediğimde ıkın dedi ben şoktaydım nasıl yani doğuruyor muyum dedim 🥹 kavuşuyoruz kızımıza haydi şimdi dedi veee sancı geldi ve 2. Ikınmamda bebeğim kucağımdaydı 15:25 de girdiğim doğumhanede 15:38 de bebeğim doğmuştu bile benim için inanılır gibi değildi bu doğum 🥰 kapıda bekleyen eşim şoka gitmişti bebeğin sesiyle bu kadar çabuk oda beklemiyordu 😄 Aralık ayı benim ve kızlarımın ayı oldu 😍 güzel anneler her doğum mucize normal, sezaryen hiç farketmez inanın ama asıl mucize her iki doğumu da yapsak benzer ağrılar acılar yaşayıp 2. yada belki 3. doğum için o cesareti yavrumuz için kendimizde bulabilmemiz. Benim hikayem burada biter 🙋🏻♀️ umarım birilerine cesaret verir Allah hepinize kolay doğumlar nasip etsin 🥰 sıkılmadan okuyabilmeniz dileğiyle..