Efsun1 Normal doğum yapmayı çok istiyorum hatta sezeryana göre normal doğumdan daha az korkuyorum desem yeridir ama normal doğum sonrası vajina eskisi gibi olmuyormuş doktoruma da sordum doğum yapmış bir kadınınkiyle doğum yapmamış bir kadının vajinası maalesef aynı olmuyor dedi. Normal doğum yapanlar yanıtlayabilir mi vajina eski sıkılığını geri kazanıyor mu ?
Oznurtopal Efsun1 kendini toparlar elbet doğum esnasındaki gibi olmaz ama yüzde yüz toparlamaz bu da artık yapısına bağlı. İlişki esnasında o genişlik belki hissedilir belki farkında olunmaz o da kişiden kişiye değişir ama dediğim gibi birebir toparlanması da zor
Dark Efsun1 eğer çok vajinal doğum istiyorsanız ve böyle endişeniz varsa bunun operasyonlari var onları düşünebilirsiniz He ben uğraşamam diyorsaniz da bunun için sezeryan olan kişiler var, sizin bedeniniz sizin tercihiniz , stres yapmayın şimdiden
ozge_efe_umay22 Efsun1 ay gelir şimdi doğum yapmadan öncesinden bile daha iyi diyenler. O da nasıl oluyorsa. Koca bebek çıkıyor ama doğum yapmadan öncekinden daha iyi oldu diyorlar duyda inanma 🤣 kiii sezeryan doğumlarda bile bir miktar gevşeme oluyor bunu da doktorlar söylüyor tabiki
Annemommm Efsun1 annem 5 cocuk dogurdu babam 2gun annemsız yapamaz adam aşık 😂 annem der hala bazen zorlandıgım oluyor valla 100de 100 eskiye donmesede kötü bi hale gelmiyor demekki okadar etkıleyecek hale gelse rabbım bu sekıl yaratmazdı ve herkes boşanırdı nadır olanlar ıcınde cok basıt operasyonlar var
esilasmom Şimdi buraya doktorun dediğini yalanlayan vajinaloglar doluşur😂 doktorlar bile bunu kabul etti bizim hanfendiler hala kabul edemedi. Evet toparlar ama aslan eskisi gibi olmaz olsaydı eskidenki kadınlar üçüncü dördüncü çocuklarını pıtır pıtır doguramazlardi kolayca
Nuray08 Vajen eski halini tamamen almıyor ama kesel egzersizi yaparsanız lohusayken %90 oranında sikilasiyor benim doktorum önermişti
isimyazmakzorunlumu “Hamileliğin başlangıcında yaklaşık 60 gram ve bir tenis topu büyüklüğünde olan rahminiz bu aşamada 1500 gram ve bir futbol topu büyüklüğüne ulaşmış durumdadır.” 38+3 bugün bu yazıyor. Doğum şeklinden bağımsız bile elbet bir değişim olur. Belki doğum şekline göre daha az ya da daha çok… Çok rahatsız olursanız ameliyat olursunuz hamile kaldık bir şekilde sonuçta 😅
Akan Bence burda kimin ne dediğini çok umursamayın. Uzun süre ilişki yaşamayınca bile kaslar sıkılaşıyor. Normale cesareti olmayan ön yargılı bi kitle size yersiz eleştiri yapacak sürekli.
Birglbiray Doğumdan önceki halini kesinlikle almaz lakin doğumdan sonra egzersizler ile sıkılaşmasına katkı sağlarsınız. Ayrıca sıkılaşması için vajinal sağlık için egzersiz yapılması gerekir
Annemommm esilasmom yoo biz kızsal birşey sordugumuzda oda anlatıyor cok sukur egolu bir anamız yok sadece şeffaf bi kadındır lafı eveleme geveleme yapmaz bizide kendinden çok düşünür şükür ama 47yaşında 7 torunu var oyuzden genç bi anneanne yaşlı bir anneniz varsa anlamayabilirsiniz
Qnl Annemommm ablam yaptırdı fakat aynı gün çıkmadı ama siz daha iyi bilirsiniz takip daha önemli yaptırmaktan :)
Annemommm burda asla aynı olmaz soyle bozuluyor böyle bozuluyor dıyenlerin kocası sanırım birşeyler demiş arkadasların yarası buyuk
Annemommm Qnl doktorlar yalan soylemiş demekki hastayada zorla hıkaye paylaştırmıslar 😂 dr eray balcan olsun serpil kırım olsun
Efsun1 Çok sağ olun kızlar hepinizin yazdıklarını okudum sonucunda da vajina daraltma işlemi yaptıracağıma direk sezeryan olmaya karar verdim en kötü 1 hafta ameliyat acısı çeker sonra toparlarım diye düşünüyorum ablamda öyle olmuştu