Merhaba kızlar. Benim size anlatacağım şeyi yaşayan var mı bilmiyorum ama danışmak istedim. Çok kötü bir gün geçirdim ve geçiriyorum.
Rahim ağzı kısalığı olan biriyim o sebeple genelde evde dinleniyorum, progestan ilacı kullanıyorum. Erken doğum ihtimalim var. Dün bel ağrım başladı ve geçmek bilmedi 30-40 dakika boyunca. Daha sonra wc’ye gidip geldim, çişimi yaptıktan sonra yere basıp adımlar atarken zorlanmaya başladım, her adımımda sol kasığım ağrıyordu. Sonra şunu farkettim, karnım taş gibi oluyor bebek sertleşiyor (özellikle sol tarafta) beni hareketsiz hale getiriyor o an bir şey yapamıyorum. 15-20 saniye sürüyor ve duruyor. Ve 5-6 dakika sonra tekrar başlıyor. Düzenli olunca bu durum çok korktum ve erken doğum yapabilme ihtimalimi düşünüp hemen hastaneye gittik, zaten çok da ağrım vardı.
Neyse rahim ağzında kısalma ve rahimde açılma yoktu, bebek de gayet iyiydi, zaten çok hareketliydi.
Sonra beni NST’ye aldılar. Orda da 25-30 gibi gözüktü birazcık sonra düştü ama, genelde 11-15-16 civarında seyretti. Böyle olunca erken doğumu gösteren bir sancı yok diyorlarmış. Ama ben hala ağrı duyuyordum özellikle ayaklanınca, gerçi uzanınca da aynı.. Kısaca eve döndük fakat dün akşam/gece çok ağrılı geçti.
Ebe’nin bana dediği şey şu: bebeğin büyüyor olabilir ve senin rahim ağzın kısa diye, diğer kişilerden daha çok hissediyorsundur yaptığı baskıyı? belki rahmine baskı yapıyordur. büyüdüğü için hareketleri çok sertleşmiştir.. Gerçekten de bebek karnımı kasıp toplanmaya başladıgında sanki ağrı gibi geliyor ama nst’de ağrı çıkmıyordu sırf bunu kabullenmem için 2 kez nst çektik.
Bebeğim sol tarafta sürekli oraya ayak atıyor, bazen çığlık atıyorum, doğrulamıyorum, bazen olduğum gibi kalıyorum bağırıyorum o derece canım yanıyor. bu normal mi? bebek büyürken bu kadar ağrı yaşayan var mı? bana hiç normal gelmiyor.. o zaman 7 aylık hamilelerin hiçbirinin dışarda yürüyememesi lazım bu ağrıdan ve bebek hareketlerinden.. 2 gün önce böyle bir şey hiç yoktu nereden çıktı anlamadım… Gaz sancısı olacağını da düşündüm fakat dün akşam tuvalete çıktım, ama ona rağmen hala devam ediyor. Kendi doktorum ptesi çağırdı görmek için.
Bunu yaşayan var mı?