Lunaaa92 sabah erkenden gittim güvenliğe acilin söylediğini söyledim gişedeki memur randevunuz yoksa doktorlardan birine sorun kayıt açın derse alalım dedi ben de doktorlardan Oya hanıma gittim. Acilin yazdığını ve polihidramniyos olduğunu söyleyince hemen kayıt açın dedi. Sağ olsun sıraya alıp baktılar. Uzun süre incelediler suyum gerçekten çokmuş sınır 200 senin 280 dediler. İkili test sonucuna vesaire genel tüm incelemeleri yaptılar bebekte başka bir tersliğe rastlamadık dediler bebek ters döndüğü için kalbe bakamadı yemek yiyip gel dediler yarım saat sonra gittim o da temiz çıktı rapor tuttular. Diyetisyen ve diyabet hemşiresine gönderdiler. Haftada 1 gelmen lazım takip edeceğiz su fazlalığını ve artışını yakından incelememiz lazım. Bebeğin hareketlerini de sen inceleyeceksin mutlaka sabah akşam hareketlerini gözlemle hareketsiz kalırsa acile gel dediler. Bebekte kalıtımsal bir rahatsızlık %10 olabilir doğum sonrası anomaliler olabilir diye risklerimi anlattılar açıkçası duymak çok zordu. Yatış şimdilik vermediler. Diyetisyen liste verdi diyabet hemşiresi de şeker takibi yapmam için cihaz almamı söyledi. 9 da gittiğimiz hastanede işlerimiz 12:40 da bitti. Erken doğum riski ve doğumda değişik sıkıntılar olabileceğini (anne açısından) söylediler. Doktorumun olmadığını buradan bir kadın doğumdan takip almamı önerip önermediklerini sordum buraya gel yeter 1-2 hafta suyu bir görelim dedi. Özelden aldığım perinatolog randevusu saati geçtiği için onu iptal ettim, çok ayakta kalmıştım zaten evde gerek olup olmadığımı düşünürüm dedim.
Yardımcı olan Oya hocayı öneren herkese teşekkür ederim 🙏🏻 💝🌺
Şimdi tek hedefim önümüzdeki 5 haftayı atlatmak; ama bu süreçte erken doğum olursa ne yapacağım bilmiyorum Zeynep kamile gitmem 1.5 saatten çok sürdü. Aklımda Zeynep kamil Oya hanım + yenidoğan bakımı olan bir hastaneden özel doktora gitmek var. Ama hastaneleri ve doktoru henüz bulamadım. Doğru bir fikir mi onu da düşüneceğim kafam allak bullak.
Merak eden herkese teşekkürler 🙏🏻 Hepimiz bebeğimiz de biz de sağlıklı bir şekilde en güzel doğru anda doğum yapalım inşallah 🌟💕🤰🏻