Kirmizibalik1 aynen alkollüyüm ya bilmiyorum 😁 doktorum kelime oyunlarına pek takılmıyor bebeğin doğal sürecini izliyoruz kendisi nasıl gelmek isterse öyle gelir ‘normal’ süreç nasıl ilerlerse öyle olur. benim sana anlatamadığım Doğumun süreci.. ben komple bu sürece normal vajinal veya normal sezaryen diyorken, sen bana kesi dikiş ameliyat yara bere tarla diyorsun.. bebeğin gelişine, çıktığı bölgeye göre normal veya anormal diyemeyiz. Sen kalkıp sezaryen doğum yapan kadına aaa sen normal doğurmadın mı dersen o annenin gururunu kırarsın ve kendini anormalmiş gibi hisseder.. kimse burda kesilip biçilmek vajinasına neşter attırmak dikiş attırmak istemez normalde. Hepimiz evlatlarımıza kavuşmak için bazı fedakarlıklar yapıyoruz ve buna hiç kimse normal anormal tanısı koyamaz. Sizde de bebeğiniz vajinal yoldan gelmek istemezse, ameliyat ettirmek istiyorum dersiniz o zaman doktorunuza. Hayırlı doğumlar diliyorum bir avazda kolaylıkla olsun inşallah. Bilgi konusunda da başka bir postta tartışalım 🤞