Cok hakli bir serzeniş 🌹 Ben acikca soylemek gerekirse vajinal dogum insan bedenine Yaradanın sunmus oldugu bir guzellik olarak bakiyorum. Normal denmesinin sebebi de olagan sekilde dogum , olmasi gereken normal yoldur, dogaldir cok saglikli bir sey diye demiyorum ama tarlada yolda dogururdu eski insanlar, dogal bir yol oradan geliyor. Normal sezeryan diye birsey yoktur. Sezeryan ameliyattir. Once bu ikisini bilelim yanlis bilgi vermeyelim. Ikincisi ise aci ayni diyemem cok fark var da diyemem, ikisi de dogumdur birini yapan anne digerini yapan amca degil, ikisi de ana. Bunu sorgulamak hadsizliktir yapistirin cevabı gecin. normal olup hic aci çekmemiş on uc dakikada dogurmus arkadasim var, normal olup 20saat sanci ceken dikisler atilan teyzem var, sezeryan ile cani burnundan cikan kiz kardesim var, sezeryan ile bir kac saate toparlayan bir akrabam var. Yani her ikisi de dogum sekli ama her ikisi de normal dogum sekli demek yanlis. Ama bana sorarsan ben panik atak hastasiyim carpintilarim hastanelik eder senelerdir, ve adet kramplarim yuzunden 31 yaşıma kadar her ay serum ve igne yemisimdir. Cok aci cektim yani, birde dogumda yasamak istemiyorum tercihim sezeryan simdilik. Cunku canim oyle istiyor. Cunku normal dogumdan korkuyorum. Sezeryandan da cok korkuyorum ama bebek bi sekilde disari cikarilmali 🤣 normal dogum icin benim cesaretim yok.. tabi daha cok allah bilir ne oluruz