Asilinannesi16 ilk olarak çevrenizde denilenleri dinlemeyin. Bana da çok dediler ama ben doktoruma güvendim. Doktorum zararı yok yapalım dedi. Ailemde akrabalarımda şeker hastası falan yok. Ama ben de şeker çıktı. Yani bunun genetikle hiçbir alakası yok. Sabah aç gittim bi kutu içecek verdiler içtim tadı da çok güzeldi içince zaten açlığım susuzluğum geçti. Sonuç şeker çıktı diyete başladık. Sürekli başım dönüyordu tansiyonum oynuyordu meğer şekerdenmiş. Ben bilmesem reddetsem yaptırmasam haberim olmayacaktı ve bebeğe de kendime de zarar verecektim. Gebelik şekerinin anneye ve çocuğa zararlarını okuyan biri zaten ‘asla yaptırma’ demez.
Bana neler dediler. Yok bebeğine şeker yükleniyo yok bebeğin hasta oluyo yok bebek şeker hastası doğar yok sen hasta olursun. Alakası yok. Kendiniz ve bebeğiniz için böyle şeyleri gözünüz kapalı yapın. Erken doğum bebeğin saglıksız dünyaya gelmesi annenin kalıcı insüline bağlı kalması gibi zararları var şekerin. Kontrol altına alınması lazım. Makarna beyaz ekmek bile şekeri fırlatıyor. Yine karar sizin