Merhaba sevgili anneler,9 ay 10 günlük süreci bir şekilde birlikte tamamladık. 29 kasım gecesi yazmıştım 39.hafta biterken ilişki de bardak kadar su gelmişti. Kontrolüm var diye sabah ve başka belirti yok diye bekledim sabaha kadar sabah doktora gittik,bebek iyiydi ama 3800 ve 55cm çıktı. Silopideyiz burada ki doktorumuz çok iyi devlette fakat açıkça söyledi ilk doğumun bebeğin ne zaman geleceği belli değil plesanta yaşlanmış kaka yapabilir ilk doğumun sonrasında sezeryana dönebilir burası da küçük bir hastane sezeryan da enfeksiyon riski fazla olur diye. Diyarbakır’a sevk etti 5.30 saat birde gitmek kalmak çok daha güç normal beklemek günlerce başka bir şehirde zor diye bizde Cizre de özel bir hastaneye gittik,muayene yapıldı bebek suyu azalıyor kaka yapılabilir dilerseniz bekleyin dediler yada sezeryan. Aklımda hiç yoktu ama doktorum çok tatlıydı ve güven veriyordu. Tamam dedim sezeryana girelim 3 saat sonra sezeryan dendi her şey yapıldı. Ameliyathaneye gitmek zor geldi eşimden annemden ayrılmak. Ama bebeğimle çıkacağım düşüncesi güzeldi. Belden uyuşturdular her şeyi duydum gördüm. Bebek çıksın diye çok baskı yaptılar doktor gülerek yapışmış bu sana iyiki beklememişiz yoksa normalden dönerdin dedi. Bebeğim tam 30 kasımda saat 17.00de 3200 52cm olarak dünyay geldi. Gerçekten usg çok yanıltıcı bu süreçte bebeğin değerlerine üzülen anneler hiç üzülmeyin her şey olacağına varıyor genelde fazla ölçüldüğünü gördüm ben. Neyse bebeğim sonunda çıktı çok değişik bir his normal değildi ama o rahatlamayı çok iyi hissettim. Duygular şelaleydi. Bebek çıktı ameliyathaneden eşime verildi. Benimde dikişlerim tamamlandı. 5.20gibi bende çıktım. Elbette ameliyat elbette zorlukları var ama bebeğime bir şekilde kavuştum ya dedim hep içimden. Siz siz olun bence bu süreçte her şeye hazırlayın kendinizi yoksa benim gibi sudan çıkmış balığa dönersiniz kendime çok dedim ne kadarda emindin normal olacağına ama öyle olmadı hayırlısı neyse o olsun dedik şuan 2 günlüğüz her şey yolunda. Sizlere de hayırlı doğumlar diliyorum hiçbir şey sizden ve bebeğinizden önemli değil