Merhaba herkese. 2. Doğumum bu. İlki normaldi. Bu doğum da aslında ben sezaryen diye yola çıkmıştım hep öyle istemiştim çünkü ilki çok zordu korkmuştum. Ama doktorumun iknası ile epiduralli normal doğuma karar verdim. Son zamanlarda doktorun yaptığı kontrol ve ölçüm sonuçlarına göre bebek çok kilo almamaya başladı ve kendiliğinden geleceğe benzemiyor dedi. Biz başlatalım çarşamba gel kontrole perşembe de doğuma gelirsin dedi(dün için yani). Neyse 30 Kasım Çarşamba gittim kontrole dedi hadi alalım seni beklemeye gerek yok filan ben şok ağlamayabaşladım çünkü kendşmihazır hissetmiyorum ve bi gün sonrası için hazırladım kendimi her türlü. Neyse saat 11.00 gibi yatış yaptrdık doğum odasına geçtim fitil gibi bişey taktılar ama acayip canım yandı çok bağırdım ben biraz hassasom bu konuda ondan sanırım. Neyse sancıları bekliyoruz az az geliyor ama dokunmuyor sonuçta kendi sancım gibi bişey. Saat ilerledikçe kontrole geliyor doktor ve ebeler, ama canım çok yanıyor kontrolde duramıyorum berbat bir şey. Akşam 5 gibi suni sancı başladılar. Ağrı geliyor ama dayanıyorum sorun değil. Ama alttan muayene beni bitirdi ve dedim ben normal istemiyorum sezaryene dönelim açıklık da 3 cm hâlâ ilerlemedi yok yapamayacağım. Ama beni ikna ettilebi şekilde ve epidural yapıldı ağrı sancı yok rahatladım, alttan muayene ediyolar hissetmiyrum çok güzel filan. Ama doktor nstye bakıyo yüzü buruşuyo flan. Dedi bu nstyi beğenmedim hiç kalp atışları anormal. Hemen sezaryen dedi. Aldılar spinalle. Ve ne olmuş kaka yapmış bebeğim artı kordon düğümlenmiş. 18.58de doğdu bu şekilde miniğim. Ama ben nasıl mutlu oldum sağ salim görünce. Görene kadar çıkana kadar okumadığım dua kalmadı. Biraz uzun oldu ama daha çok ayrıntı var aslında sorunuz olursa cevaplarım.