havvaana Hanımlar 27+3 olan bebeğim 26+larda kalmış doktorum gelişmesi yavaş dedi. bu haftalarda olan bebeklerinizin kilosu ne kadar dedi doktor 😕
Aselsmoms havvaana ½ hafta geri olması sorun olmuyor genelde canim muz,kasar,tahin,mercimek,bulgur ,ispanak,kefir ,bunları tüket kilo alır ben 28+0da gittim 1350 gramdı
havvaana Eldgrn @Aselsmoms Evinamin031120 yagmurlu Maşallaah bebeklerinize ve sizlere Allah sağlık sıhhat afiyet versin bizleri de dualarınızda eksik etmeyin olur mu 🤲🏻😘
havvaana Aselsmoms ya bizim bir sorunumuz da ikiz olacaklarmış bir tanesi normal bebek olarak gelişmiş diğerinin hücreleri ise bi bebek oluşturamayıp bu gelişen bebeğin plasentasına yapışmış. En son 3hafta önce doktor gelişimi iyi haftasıyla uyumlu demişti zaten bu sebepten ötürü hem perinatoloji takipliyim hem de sık sık kontrollerdeydin şimdiye kadar bu parçalar etkiliyor mu etkiler mi diye sürekli bakıyorlardı. Dün dedi ki gelişimi geri kalmış muhtemelen bu parçalar yüzünden plasentası besleyemiyor bundan sonra haftada bir kontrole gidecem daha sıkı takip olacak. Doktora sordum benim yapabileceğim bir şey var mı gelişimi için, o da senlik bir durum yok dedi. Ben yine de dediklerinize dikkat edicem ama sizde dualarınızı eksik etmeyin olur mu sağ salim bu süreci bitirelim bebeğimle beraber 😔
Oznurtopal havvaana muz, Ceviz, süt, peynir. Yoğurt, ıspanak, pekmez yiyin. Balık yemiyorsaniz Balık hapi mutlaka alın. D vitamini mutlaka kullanın. Demir ilacı kullanın
yagmurlu havvaana 28+5 1370kg bugün öğrendim , ama daha sağlıklı besinler yemeğe dikkat etmelisiniz ayrıca son ayda kilo alıyor bebek moralinizi bozmayın… Muz , ceviz , ıspanak bol su tüketimi eminim hemen toparlar bebeğiniz :)
havvaana yagmurlu aslında ben normalde de sağlıklı beslenmeye su içmeye düzenli olmaya çalışan biriydim hamilelikte de başta kusmalar çok oldu ama yiyebildiğim her lokma sağlıklı olanlardı pek fark etmedi yemek düzeni hakkında. Sonra bi iki haftadır biraz düğün dernek koşturmaları vardı pek evde duramadım ve ayakta oldum bolca. ben ona yoruyorum inşallah sebebi yorgunluk vs dir de toparlayabilirim yoksa yukarda anlattım plasentada bazı parçalar var sebebi onlar olmasın ben ona razıyım 😔
Mystery76 havvaana benim boyu kısa bebeğimin bacak ve kol boyu 1 hafta geri bunun için neler neler demediler kaç tane doktora gittim down sendromu dediler fetal DNA yaptırdım temiz çıktı kendim 13 kilo aldım ama bebeğime yaramıyor sanırım