Anne olacaklar doğumuna az kalmış olanlar rica ediyorum okuyun kısa ve öz yazıcam.bende aynı bilgilere sahip olsam 1 hafta zor zamanlar atlatmamış olurdum :) . Özellikle doğum yapınca evinize doluşan herkesi kibarlıkla 3. Günü uyarın herkes evine gitsin yemeğinizi getireceklerse getirsinler siz yiyin onlar kaldırsın 2 saat bebek sevip gitsinler. Anneniz yada kız kardeşiniz varsa bir kişi yanınızda kalsın yeterli. Doğum yapmış birinin yanına en güzel annesi yakışır. Tabi buna her türlü zaruri sebepten imkanı olmayanlar anne kimi istiyorsa o kalsın bunu eşinizle konuşun anlaşın. İyiyim diye her işe koşturmayın dinlenin uyuyun bebeğinizi doyasıya sevin. Şimdi yaşadıklarıma geliyor sıra
Doğumumun 7. Günü canım bir meyve çekti ama baya içten çekti eşime söyledim ama çokda üstünde durmadık. Gecesine göğüslerim bi anda sertleşti ve süt doldu titreme ve üşüme tuttu. elektrikli göğüs pompam vardı hemen sağ göğsümü sağıp boşalttık ve sıtmam geçti diye sol göğsümüde bebek emer diye düşündüm. Ama sağ göğsümden 90ml süt geldi. Haliyle bebek sol göğsümü boşaltamadı ve acımaya yumurta kadar kitle olmaya başladı. Ummaca olmuşsun dediler o meyveyi getirdiler yedim sırtımdan soğanla vurdular :) göğsümün acısı geçti gerçekten 5 dk içinde. Ama o sertlik halen vardı. 10. Günü ateşle uyandım 39 derece ve üstü heryerim ağrıyor heryerim. Acile gittik parol serum verdiler kanda enfeksiyon yok eve geldim. İlaçlar etkisini kaybetti yine 2 gün boyunca ateş ve titreme ile geçirdim evde parol yapıldı. En son çok titremeyle dudak ve ellerim morardı yine acile gittik ordan enfeksiyon hastalıklarna. Göğsümde mastit başlangıcı yüzünden enfeksiyonun kaynağı oymuş yatış verdiler antibiyotik tedavisiyle. O arada kendi kadın doğumcumu arasam tedavisi farklı olurmuş boşuna yattım hastanede o ayrı siz kendi kadın doğumcunuzu öyle durumlarda arayın mutlaka. Göğsümü sürekli sağdım bebek emdi kalanını sağdım kantoron yağıyla masaj yaptım. İki elimin arasına göğsümü alıp ucuna doğru sıktırır gibi. Ardından sıcak suya girip suyun altında yaptım. Sertlik yumuşamaya başladı eve çıktım evde devam ettim. Ama 4-5 gün çok rezillik yaşadım. Siz siz olun mutlaka göğsünüz çok dolunca sağın. Her annenin ihtiyacı göğüs pompası. Manuel bişey alın manuellede yapabilirsiniz ucuz olur. Ama varsa imkanınız tekli göğüs pompası alın. Çiftli almayın çünkü zaten hep tek göğüs sağıyorsunuz. Ben çiftli aldığım için söylüyorum bunu. Sütünüz çok geldikçe sağacaksınız buzluğa atacaksınız. Çünkü süt gelecek bebek doyacak ama sütünüz göğüs pedine çamaşırınıza üstünüze akacak. Yazık ziyan etmek yerine bir göğsü bitirdikten sonra diğer göğsü boşaltıp stoklayın zaten arkadan hemen tekrar süt geliyor doluyor göğüsler :) ben yarım litreden fazla süt stoklamış durumdayım. Göğüs hassasiyetine acısına lansinoh krem sürüp gümüş kapak kapatarak atlattım. Gümüş olması yarayı engelliyor diye düşünmeyin kapak göğüs ucunuzu çamaşıra temas ettirmeyip ucunu sürekli nemli ve ıslak tuttuğu için kuruyup çatlamasına engel oluyor. Yani kapağınız yoksa aynı işi görecek streç film kapatabilirsiniz o orayı yaş tutacak kurutmadığı içinde yaranız olmayacak. hiç yaram olmadı sağlıkla emziriyorum ve sütü sağıyorum sıfır hassasiyet maşallah.
Birde bebeğinizi doyana kadar tam emzirmeyin. Yarıda bebeğinizin gazını alın ve emzirmeye devam edin. Eğer hiç gazını almazsanız o gaz midesinin en dibine gidip çıkmayı zorlaştırıyor ve sonra sancı yapıyor. Ben sürekli ara gazı alıp emzirmeye devam ediyorum asla sancı yaşamıadık çok şükür. Ha bide kuru fasulye yemeyin. Yersenizde çay kaşığıyla kimyon yutup su için. Ben dün kurufaslye yedim çocuk sabaha kadar sancı çekti. Siz bu hatayı yapmayın:) anlatacaklarm şimdilik bu kadar. Doğum hikayemde profilimde ☺️🫶🏻