Nihal-Elif35 4 ay once dogum yaptim ama prenses degil. Ki doguma kadar da prenses dogurcam ben gerekirse amerikaya gotur beni diye kocami didikledim… Ama soyle aslinda ben prenses yani epiduralli vajinal dogumu asiri arastirdim ve aklima asiri yatti. Dedim tamam. Sezeryandende cok korkuyordum cunku ben. Soyleki epidural 5 cm acilmaya kadar yapilmiyor o surecte zaten en uzun surec. Benim vazgecme sebebim bu degil ama suan hamilesiniz , anlatmayacagim bir epiduralli vajinal dogum yapan kadinla konustum ve olanlari duyunca vazgectim. Maalesefki kotu yanlarida var. Nornal dogumda sizi ikindiran , ikinmak zorunda birakan sey sanciniz. Yani sanci sizi sanki tuvaletiniz gelmis gibi hissettiriyor o yuzden rahatca ikiniyorsunuz. Ama epidural bunu baskiliyor. Bu yuzden ikinamayabiliyorsunuz. Ve size sonuc olarak yine suni sanciyla destek oluyorlar. Birde epidural alinca hemen etki etmiyor ve maalesef bosuna epidural alan taniyorum bir suru hatta gecen bir kadin var instagramda ozlemlinaoz diye 3 cocugu var 2 si epiduralli okdu 3.de etki edemeden dogurdu 😂 ayrica epidural alacaksaniz nightingale medicalpark gibi tam tesekkurlu bir hastane yada amerika ingiltere gibi zaten bu isin erbabi bir yerde dogum yapmalisiniz. Cunku eger uzman kisi yapmazsa cok sıkıntılı sureclere sokabilir. Ben dedigim gibi epiduralli vajinal dogum yapan bir kadinla konustum ve sonrasinda olanlari anlatinca vazgecip dedim ki tamam yani suda dogumda olur. Ama ondada havuz ucreti vs vardi bizi asacakti dedim lanet girsin saliyorum ne oluyorsa olsun 😂 vajinal epiduralsiz normal dogumla dogurdum ustelik devlet hastanesinde 😂 ve evet kolay değildi ama ben dovme yaptirirken uyusturu krem kullanirdim valla mis gibi dogurdum 41+4 de :) bunu guzellemek icin anlatmıyorum bu arada cunku korkunuz varsa tavsiyem benim gibi cahil cesaretiyle salmayin gebe okuluna vesaire gidin terapiste gidin asin. Ve evet sizi anliyorum cunku bilinmeyen krkusu var. Cunku bilmediginiz bir sey ve her kafadan bir ses cikiyor biri diyor cok kotuydu nefes alamadim edemedim digeri diyor hayir pit diye doguyor kafa karisiyor. Ama iyi yada kotu dogum hikayekeri okumayin derim psikolojiyi asirj etkiliyor. bu arada benim reglimde asiri sancili gecer , hani hastanelik olur serum alirim oyledir ama acisi ondan bir tik daha dusuktu benim icin. Aci esigimde asiri dusuktur sehpaya parmagimi vursam kirik gibi aci cekerim maalesef. Dedigim gibi 5 cm 6 cm olana kadar epidural verilmiyor ama zaten ondan sonrasi en fazla 3o dakika suruyor 5 6 cm olana kadar ben 24 25 saat bekledim yani. Bu kisiden kisiye degisiklik gosterir , mesela kayinvalidemde agrili regl yasar oda kotu olurmus , diyorki 1 saat once baslardi sancim giderdim dogurur gelirdim 😂 ve size bir mujde sezeryani bilmiyorum ama vajinal dogum sonrasi regl sancisi kalmiyor 😂 iyi dogumlar dilerim , umarim saglikla en rahat sekilde gerceklesir dogumunuz. Guzelleme veya yonlendirme amaci gutmeden bildiklerim ve sonrasinda deneyimlediklerimle bilgi vermek istedim