Admin2505 Herkese merhaba, gebeliğinde rahim ağzı kısalığından kaynaklı, rahim ağzına dikiş attıran oldu mu? İşlem nasıldır, ağrılı mı? Yardımcı olabilir misiniz 🙏🏼
gbdl2023 Admin2505 benim bir düşügüm oldu rahim ağzı açılmasından ikinci gebelikte önlem amaçlı serklaj dediler 13 haftamda oldum normalde kısa bir işlem 10-15 dk hissetmiyorsun diyorlar ama benim 1saatten fazla sürdü çıktıktan 1 saat sonraya kadar agrim oldu sonra iyiydim iki gün kadar kanamam daha sonra kahveye döndü ve kesildi suan 25+5 haftalığız normal yaşantına dönebilirsin demisti doktorum ev içinde kendi işlerimi hallediyorum ama temizlik vs yapmıyorum çoğunlukla dinlenme modundayim
Nsdylmz Admin2505 Bende pazartesi oldum 14. haftadayız daha önce 25 haftalık erken doğum olduğu için önlem amaçlı yapıldı bana da.15 dk lık korkulacak bişey değil hiç korkmayın bir gece hastanede yatırdı doktor ilk gün biraz ağrım oldu sonraki gün geçti şimdi tuvalet için ve yemek yemek için kalkıyorum sadece
myangelson Admin2505 bana acil atıldı çok kısa bir işlem ağrı sızı pek yok kanamam falan da olmadı çok açık kahverengi leke geldi 1 2 kere o kadar. Acil olduğu için bebek de aşağıda olduğu için ve açılmam vardı bu yüzden sürekli yatıyordum ben sadece tuvalete yemeğe kalkiyordum
Bernnnaaaa Admin2505 23.haftada oldum şuan 35+2 canım. 10 dklık bir işlem uyutuyorlar zaten birşey hissetmiyorsun. Benim ağrım sızım olmadı doktorum 1 hafta kanama olur dedi 2.gün kanamam da kesilmişti. İlk zamanlar kabız olmamak lazım bana hastanede fitil vermişlerdi. Sık sık iç çamaşırımı değiştirdim enfeksiyon olmaması lazım. 2 hafta yattım çok güzel tutmuş dikişlerin dedi doktorum. Duş falan sorun olmaz dedi. 1 gece hastane de yattım çok şükür bu haftalara gelebildik erken doğum riski de yok şuan rabbim inşallah zamanında kucağınıza sağlıkla almak nasip etsin 🙏
gbdl2023 Nsdylmz normal vitamin ilaçları dışında sadece progestan günde 3 kere vajinaldi suan 2 kereye düşürdük başka bisey vermediler
Admin2505 myangelson çok teşekkür ederim yarın operasyon yapılcak bende açılma gözükmemişti sadece kısa diye birde rahmimde perde olduğu için erken doğum riskini önlemek amaçlı atılcak. İçimi rahatlattınız teşekkür ederim.