AzraFarah Arkadaşlar kan değerlerimde anemi (folik asit-demir eksikliği) var,nasıl düzelir, düşük olup yükselten oldu mu, doktoruyla konuşan tavsiyesi olan var mı
sedaa_aa AzraFarah ilaçla artırmak mümkün olmadığı İçin 10 günde bir serumla bi ilaç veriyorlar o artırıyormuş değerleri doktorunuzla görüşün mutlaka
Zeynepp__ AzraFarah bana akdenizanemisi tanısı konuldu tedavi görüyorum ilaçla çok düşüktü 15 gün sonra kan takılacak düzelmedi ise dahiliye doktoruna git bide bol pekmez ye
EmelBG_ AzraFarah Demır eksıklıgı düzelmiyor devamlı ıceceksın ilaç yanş duzeltemedım 3 senedır 5-6 ay kullanıyorum hop 3 ay sonra bayılıyor gıbı uyuyorsun , yorgunluk devam her seferinde .
Findukli_Lokum Zeynepp__ bende evlenirken öğrenmiştim talasemiyi, ama hiç ilaç kullanmadım şuan da kan değerim düşük çıkmış kan ilacı kullanmaya başladım inşallah yükselir, kan takviyesi mi olacak nasıl?
sedaa_aa Zeynepp__ doğumuma kısa bir süre kaldığı İçin tablet ilaçlar yeteri kadar yükseltmeyecektir ilk doğumumda da başından itibaren kan ilaçları kullanmama rağmen yükseltemediğimiz için ameliyat sırasında kan takviyesi yapılması gerekmişti
Zeynepp__ AzraFarah 6 di galiba tam hatırlamıyorum kağıtlar doktorumda normalde kan takilacakti geçen ay daha doğuma var seni riske atmak istemiyorum kan alerji yapa bilir bu da erken doğuma sebeb olur dedi doktorum haftaya tekrar bakacak düzelmedi ise kan takilacagim
Zeynepp__ Cikoleyla kan değerim 7 idi 36 haftalikken demir serumu takıldı buna rağmen yinede doğumda kan takviyesi yapıldi
Cikoleyla Findukli_Lokum ben de talesemi taşıyıcısıyım hiç ilaç kullanmamıştım şimdi 26. Haftamdayım günde iki kez fertamir kullanıyorum bana da yükselmezse kan takcaz dediler. Siz de durum nasıl
annesininkuzusuu_ Findukli_Lokum Akdeniz anemisi taşıyıcıları yani talesemi olanlara kan ilacı fayda etmiyor , bende talesemi hastasıyım ve ilk gebeliğimde değerim 8.5 a kadar düştü , eğer 7 olursa kan takviyesi veriliyor
Findukli_Lokum Cikoleyla kendi doktoruma daha gidemedim, devlette düşük olsun olmasın bu ilacı veriyoruz dedi Ferro sanol daha yeni başladım bakalım
Findukli_Lokum Cikoleyla talasemiden mi bilmiyorum ama hamilelikte baş dönmesi kalp atışlarının hızlı hızlı atması, bir iş yaparken hemen yoruluyor olmam aslında hamilelik öncesinde bu belirtiler vardı ama şimdi daha çoğaldı
Cikoleyla Findukli_Lokum ay kesinlikle ihmal etmeyin. Ben çok rahat davrandım. Kan azalınca bağışıklık da zayıflıyor ve bir çok sorun beraberinde geliyor. Haftanız erken. Günü gününe için kan hapınızı
Findukli_Lokum Cikoleyla doğru söylüyorsunuz, Allah’ım yardımcımız olsun inşallah sorunsuz atlatırız 🤲
Cikoleyla Zeynepp__ bebekte gelişim geriliği vs oldu mu peki? Bir de doğum nasıl geçti? Doğumdan sonra kolay toparlanabildiniz mi? 7 dediğiniz Hgb değeri değil mi? Demir değeri değil.
Zeynepp__ Cikoleyla aynen kan değerim 7 cok şükür bi gelişim geriliği felan yaşamadık biraz toparlanmam zor oldu kolay geçti çok şükür