Sunadmrln kızım 2 aylık. İlk 10 gün berbattı benim için. Doğdu, 2. Gün 10 saat fototerapi aldı. Biz özel hastanede olduğumuz için cihazı odamıza getirdiler. Yanıbaşımdaydı ama cihazda olduğu için sadece emzirebiliyordum ondan sonra tekrar cihaza giriyordu. O akşam değer 7 ye düşünce hastaneden çıktık eve geçtik. 2 saatte bir 60 cc süt veya mama verdim. Hatta belki emerse az emer, yorulur birakır diye korkumdan sütümü sağarak verdim hep. Sırf çok içtiğini, karnının doyduğunu bileyim diye. 2 gün sonra kontrol için bir gittik yavrumun kan değeri 19 olmuş. 4 gün içinde o kadar öok besledim ki doğum kilosundan ödemi attı, üstüne tekrar doğum kilosuna ulaştı ki normalde bebekler 10 gün içinde doğum kilosuna geri döner ama bizim 4 gündü. Yani kilo alımı, kakalı çişli bez sayısı iyi olmasına rağmen sarılığı tavan yaptı yine. Tekrar 24 saat fototerapi aldı ve değer 9 olunca çıktık. Ondan 2 gün sonra tekrar 12 olmuştu değeri 🤦🏻♀️ hiç bitmeyecek, hep yükselecek gibi hissediyordum artık. Kendimi yetersiz, bir bebeğe bile bakamayan biri gibi görüyordum. Bunları da siz bu hisleri yaşamayın diye anlattım. Ne kadar beslerseniz besleyin bu sizin yetersizliğiniz ile alakalı değil lütfen bu hisse kapılmayın. Tamamen bebeğin bünyesi ile alakalı bir durum. Bebeğin karaciğeri bilirubin ile savaş veremiyor. 0 kan grubuna karşı antikor üretmekte zorlanıyor ama işin güzel tarafı geçiyor. 8. Günden sonra 10. Gün tekrar kontrole gittik ve değeri 13 dü. Yani yükselmesi azalmıştı ve doktorum artık takibe gerek kalmadığını söyledi. Biraz sabredin ve bebeğinize zaman verin. Biraz sürecek ama onun vücudu bununla savaşmayı öğrenecek. Siz sadece olabildiğince emzirmeye çalışın. Sütünüz yetersizse mama ile desteklemeye devam edin. Bu arada ne yazık ki değer yükselmese bile çok yavaş düşüyor 🤦🏻♀️ benim kuzumun gözlerindeki satılığı 1.5 aylıkken tamamen geçti ama bunun ona bir zararı yoktu yani sadece biraz geç sonlandı. Bunlar duşunda sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olayım