2 kere spinal sezeryan oldum. Ameliyatı yapan dr a göre, alınan kiloya, kişinin bünyesine göre sezaryenler değişiklik gösterir. Çok kolay birsey değil tabiki sonuçta ameliyat oluyorsunuz. Benim ilki ikizdi biri ters ve yukarıya kaçık olduğu için sezeryan oldum. İkinci sezeryanım da 23 ay sonra oldu. Dr um iyiydi ameliyatlarım güzel geçti ameliyat sırasında bir sıkıntı duymadım.. bebeği çekiş hareketlerini falan hissedeceksiniz ama acı yok. Bebeğin sesi ve bebeği görmek falan çok güzel. Tabi bu spinal yada epidural için geçerli. Ben Çabuk ayaklandım. 8 saat sonra ayağa kaldırıyorlar zaten. ayağa kalkarken bir korse yada bir bez de olur karnınıza sarıp öyle kalkın,çünkü iç ağrısı çok oluyor.o sırada kendi bedeninize ayarlayabildiginiz bir korse Yürümenize yardım eder. Ama yatarken yada sürekli takmayın çok tehlikeli. Ameliyatlı olduğunuz için pıhtı atma riski olabilir. Onun dışında benim 3 gün omuz ağrım oldu diyafram zarına kesi geldiği için oluyor. Kimisinden olmuyor ama bende 3 gün onun sıkıntısı vardı. Sezeryan acısı falan duymadım o ağrıdan dolayı. Ağrı kesici kullandım geçene kadar Sonra geçti. İlk ameliyatım daha zordu hem ikiz plesentası çıktığı için, birde bilmediğim birsey olduğundan. İkincisi daha kolay geldi. Sezeryandan sonra bol bol yürümeye çalışın hemen toparlanırsınız.