ErdemArfeCeRrah Arkadaşlar Kuran’da geçen ve anlamlı kız isimleri alabilir miyim eşim ecrin istiyor anlamıda hoş ama başka ısımlerde araştırma peşindeyim 😊
Aysehatun ErdemArfeCeRrah Zeynep Peygamber efendimizin kızının adı değerli taş mücevher demek,ecede kraliçe demek
Elfsglm Msalbyrk mineli bende düşünmüştğm ama kuranda ve arapçada bi anlamı yok -den -dan eki gibi birşey minellah (Allahtan) gibi oluyor🤗
Aysehatun Fatmasnny evet sözlük anlamı babasının süsü demek sizede hayırı olsun zeynep ismi çok güzel naif bi isim 👍🏻
Aysehatun Htccprz ooo zeynepler çoğaldı maşallah zeynep ismi çok güzel naif bi isim Ela’da güzel uymuş yanına👍🏻 Kaç haftalık bende geç öğrendim cinsiyetimi kızımın şimdi 37+2 haftalık olduk
Htccprz Aysehatun 15 haftalığız canım bir sonraki kontrolde öğreniriz inşallah hem daha net olur ihtimallere kalmaz diye avutuyorum kendimi 🤗
Kzbnzm1997 Bizimde cinsiyet daha belli değil ama kız olursa içimde Hira ismi var daha eşimle konuşmadık ama olsundu 😀 😀
Nickimyokkibenim Nasıl da değiştirilmiş isimlerin manası hatta Arapça da isim diye bile geçmez Bunlar 😄 Ecrin in manası karşılık demek Minel desen tam bir kelime bile değil - den -dan eki sadece. arkadaş demiş ya yasinde ve dualarda geçiyor diye geçecek tabii ek çünkü bir çok kelimeyi eklerle kullanıyoruz zaten 😅 Arkadaşım kuran da geçen diye takıntı yapmayalım Hz peygamberin tek tavsiyesi var anlamı güzel olan isimler koyun çocuklarınıza diyor o yüzden Arapça Türkçe farketmez manası güzel olsun Bir çok hanım sahabi var onların ismini araştırıp koyabilirsin ben bir kaç tane paylaşıyım Hafsa, Erva, Şifa, Hayra, Havle, Hamne, Esma gibi...
Aysehatun Htccprz 16.haftanın sonunda daha net oluyor zaten canım bende 17.haftada öğrendim kizimi bizim bebis her ultrasonda poposu donuktu cunku arka bacak arasindan bakmisti sonra detaylida tabi kiz oldugun tekrar soylemisti☺️