mrvsrcn Ben de ilk adet olmaya başladığım zamandan beri pco sorunu ile uğraşıyorum. O zamanlar ergenlikten dolayı çok kilo almıştım. 75 kiloları görmüştüm o yaşımda. 14 yaşındayken doğum kontrol haplarına başladım. Hormonlarım çok kötüydü. Üç sene kadar raporlu olarak o ilaçları kullandım. Dahada kilo aldım ilaçlar yüzünden psikolojim bozuldu. Sonra bi sinirle doktora bile danışmadan bıraktım hapları daha da içmedim. 18 yaşından sonra ergenlik kilolarımı kendiliğinden verdim ve adetlerim birden dizene girdi. 6 ay adet görmeyen ben 28-35 gün aralığında düzenli olarak adet görmeye başladım. Evlenmeden önce çocuğum olmaz korkusuyla doktora gitmek istedim pco için. 26 yaşındaydım. Doktor ultrasonla baktı önce ve sen hemen hamile kalırsın ne pcosu dedi. Kan istedi onlarda muazzam geldi çok şaşırdım. Neyse evlendim ilk 4 ay çok uğraştık çocuk için ama olmadı. Adetlerimin düzeni bile bozuldu. Sonra daha yeni evliyiz diye ara verelim dedik aklımdan çıkardım çocuk isteğini ve ertesi ay hamile kalmışım haberim yok. Öğrenmemle kaybetmem bir olmuştu. Sonra eşim mesleği gereği 5 ay gitmek zorunda kaldı. Döndüğü zaman hiç çocuk düşünmeden birlikte olduk ve o ay tekrar hamile kaldım. Şimdi bir kızım var dört buçuk yaşında. İkinciyi istiyorum ama doğum kilolarımı veremediğim için adetlerim iki ayda bir oluyor. Gene pco nüks etti. Ama asla kafaya takmıyorum. Biliyorum ki kilo verdiğim zaman düzelecek. Doktorum bana yumurtalıkların polikistik yapıda olması doğurganlığı arttırır demişti hatta. Çünkü çok fazla olgun yumurta taşıyoruz biz. Bi kilo vermeye bakıyor herşey. Sudan nem kapan hormonlara sahibiz evet ama inan kilo verip insülin direncini kırmayı başardığın zaman çorap söküğü gibi gelecek arkası. Ben üç kez hamile kaldım pcoya rağmen. Hemde bitkisel takviye bile kullanmadan uğraşmadan. Tüp bebek o kadar basit değil. Öncesinde onca ilaç kullanacaksın iğne olcaksın yumurta toplanacak felan onları geç ilk seferde tutacağı bile kesin değil. Senelerce uğraşan biliyorum. Bir ev parası harcayan biliyorum. O kadar masraf yapıp tutmayıp kendiliğinden hamile kalan biliyorum. Kilo ver, spor yap, sağlıklı beslen ve stresten uzak dur🌸 bunu yap sonuçlarını göreceksin 🌸