Tugba61- Merhaba ben şubatın ortasında doğum iznine ayrılacağım işyerimde giriş-çıkış yaptırdım giriş çıkıştan sonra 90 günlük primi tamamlamak gerekiyor mu yoksa öncesinde olan günler de yeterlimidir doğum parası almak için yardımcı olursanız sevinirim .
qwerty2 Tugba61- doğum öncesi 1 yıl içinde 90 gün prim olması lazım ve rapor aldığınızda sigortanız olması lazım diye biliyorum.
Edafmo Tugba61- giriş çıkış olması farketmiuor. Önemli olan doğurduğun günden itibaren 1 sene geriye dönük olarak toplam 90 gün sigortanız olmalı ve hala bir iş yerinde çalışıyor olman lazım yani işten çıkmamış olman lazım
Beyzaserin Tugba61- benzer olay benimde başıma geldi benim eltim muhasebeci sgk ile görüşüp banada bilgi vermişti şöyle son bir sene içinde doksan gün prim gününüze bakacaklar ve de 32.haftanıza kadar yani çalışamaz raporu alana kadar sigortalı olmanız gerekiyor
Ayss_ Tugba61- bu şekilde doğru. Doğumdan önceki 1 yıl içinde 90 gün olması yeterli giriş çıkışa bakılmaz.
momqq Sadece bi iş yerindemi 90 iş günü olması gerekiyor 5. Ayda diyelim ki sigorta girişi oldu doğuma kadr doğumda da tamamlamış oluyorm izinli gözüküyorm öyle oluyor demii
Tugba61- Şuan 10 günlük bi çıkışım oldu ayın 1 inde girişim yapılacak tekrardan ondan sonra doğuma kadar 90 günü tamamlamıyor ama öncesi pirimim var 6 yıldan beri
Tugba61- Ayss_ yani bir sıkıntı olmaz o kadar zaman çalışıcam boşa gitsin istemiyorum 32 haftada çalışabilir raporu alıp uzatmayı düşünüyorum 2 hafta öyle birşey varsa eğer yoksa da uzatmıcam
Ayss_ Tugba61- son bir yıl içinde 90 gününüz varsa sıkıntı olmaz. izne ayrılacağınız zaman sigortalı olmanız durumunda ayrılabilirsiniz
Tugba61- Beyzaserin bende tazminat için giriş-çıkış yaptırdım 10 günlük boşluğum oldu sadece ayın 1 inde yeniden doğuma kadar çalışıcam zaten acaba dedim giriş çıkıştan sonra mı 90 gün olması lazım diye emin olmak istedim
Aysenurozs beyzaumayy bu 32. Haftada alınan raporu iş yerine iletmek yeterli mi onlar mı bildiriyor sgk ya ona göre mi yatıyor acaba. Ve ücreti ne zaman gönderiyorlar
beyzaumayy Aysenurozs canım normal dönemdeki rapor süreci gibi ilerliyor sen raporunu iş yerine bildiriyorsun onlar sisteme işliyor rapor süreci bittikten sonra maksimum 1 ayda yatıyor diye biliyorum 2 yada 3 taksit