Lavantakokusu64 Elif927 evet doğru ahirette anlamları ile cagrilacaklar. Dediğiniz gibi bazen banada farkli isimler denk geliyor ben o isimleri koymam ama kimsenin kararınada karışmam herkesin kendi evladı kendi tercihi çünkü. Şu konuda yanlış illaki Kuranda geçmesi gerekmiyor Kuran da ibliste geçiyor in cinde geçiyor.
Elif927 Lavantakokusu64 Canım teşekkür yazın için fakat kesin kurandan olması gibi bir yazı yazmamışım ki ben 😁 bende koymam koyana da mani olmam düşüncemi dedim ben düşüncem de de iddiada bulunmadım bulunmamda ben tercih edilmesini istediğim için yazdım böyle yani 🤷♀️😂🙈🌷
Elif927 Merveeakqnnn https://kuran-ikerim.org/cocuga-isim-koyarken-kuranda-yer-alan-isimler-mi-konmali-yoksa-anlami-guzel-olupta-kuranda-gecmeyen Herkesin kendi düşüncesi 🤷♀️
Merveeakqnnn Elif927 hocalardan duydum bende illa kuranda gecmesi gerekmıyo anlamı güzel olmasi lazım irem ismi mesela kuranda geciyo ama konulmasi cok sakıncali koymayin diyo hocalar
Elif927 Merveeakqnnn Bilemem araştırmadım siz ilgilenip bakmış olabilirsiniz ben kurandan düşünüyorum . Sakıncalı isim mi değil mi hiç o topa girmeden 🤷♀️😊 her hocada doğru bilgi vermeye bilir bu arada detaylı araştırmak lazım ama ben direkt kurandan istediğim için uyarı mahiyetinde yazdım herkes ne isterse onu koysun 😁 Allah hayırlı mübarek kılsın iddia etmiyorum belkide doğrudur dediğiniz benim okuduklarım arasında tam net sizin dediğiniz bilgiyi göremedim .
Merveeakqnnn Elif927 amin inşallahh ama kuranda gecmesi lazım diye söylemeyin siz kuranda gecmesini isteyebilirsiniz dogal olarak
Aaaysee Elif927 arkadaşın dediğini açıklamak için yazıyorum canım İrem eski zamn da helak olan bir kavimin diğer adıdır bu yüzden koyulması uygun değil 🌸
Yeniden-burda2 Bilgelihayat benim de kızımın adı Bilge. Şimdi ikinci kızıma isim arıyorum ama bulamadım. Yine Türkçe olsun diye baktım burçe dikkatimi çekti 😇
Bilgelihayat Yeniden-burda2 Bilge isimli bir çocuk nasıl çok merak ediyordum, sizden bilgi alayım, kızınız bilgenin huyu suyu nasıl 🤗
Elif927 Merveeakqnnn Ama ben lazım dememişim ki geri gittim yazıma baktım sizin için 😊 sorumluluk düşüyor demişim 😁🙈 tercih meselesi demişim yani
Aaaysee MelisBerdo bende ilk defa burada hani çark var ya çeviriyoruz isim olarak oradaa gördüm bi manası bal bi manası benim güzel kızım demek yazıyordu çok araştırmadım ama hoşuma gitti 🌸