pamuksekerinannesi
Kızlar benim bebeğim 10 Nisan da 39+2 haftalıkken 3150 gram 49 cm dünyaya geldi. Evlendiğimde 47 kiloydum.. Akşamları tatlılar çaylar hamurişleri derken 1 sene sonrasında 54.5 kilo oldum ve hamile olduğumu öğrendim.. Gözlemlediğim kadar çevremdeki herkes hamilelikte en az 20-25 kilo alıyordu bu da demek oluyordu ki en az 80 kilo ile Doğuma gireceğim.. Boyum da 160 cm olduğu İçin kendimi öyle düşünemedim.. Ama karnımda benim kanımla canımla beslenen bir bebek vardı ve diyet yapamazdım.. Bu arada 31 yaşında hamile kaldım sözde 30 unda sonra aldığım kiloları veremezdim.. Ve 15 yaşından beri tiryaki şekilde sigara içen bir insandım hamile olduğumu duyduğum an bıraktım.. Sigarayı bırakan insan çok kilo alır lafları da yalan.. Ben hergün en az 2 bardak günlük süt içtim mutlaka Kaşar,yumurta,beyaz peynir,muz bol tükettim (ki normalde hiç sevmezdim) Ama ekmek hiç yemedim.. Yediğim zaman da ince bir dilim yedim.. Bol balık yedim.. Bunların dışında yediğim yemekleri hep bir tabak ile sınırlandırdım.. Tavuğa aşık olan ben hamilelikte adını duyunca bile istifra ediyordum ki iyi ki tiksinmişim şimdiki tavuklar maalesef hormonlu ve sağlıksız.. Hiç bir zaman iki kişilik yemek yemedim.. Annem ve çevremdeki herkes bundan da ye senin canın çekmez bebeğin canı çeker,bebeğin kilo almaz kuş kadar yiyorsun diye sürekli önüme bişey getirenleri geri çevirdim.. Canım çok istiyorsa tadına bakıp bıraktım.. Tuzu hayatımdan çıkardım şekerli kahve ve çay çok severim şeker tükemim de az olsun diye çok canım istediğinde bir yudum alıp bıraktım.. Beni gören herkes sağlıksız çocuk doğuracaksın kendin bi lokmacıksın karnındaki de bi lokma doğacak ele avuca gelmeyecek dedi.. Pes etmedim kendi bildiğimi okudum.. Doktor kontrollerimde bebeğim hep sağlıklıydı onun ve benim kilo alımım çok iyiydi.. Son ay aşırı mide yanmasından ve mide bulantısından Kaşar muz vs çok tüketemedim ama ona rağmen 3150 gram bir bebeğim oldu.. Söylenenlerin aksine çok ta sağlıklı bir bebeğim oldu ve çok şükür hala hiç sağlık problemi olmadı.. Ben toplamda 13 kilo aldım 68 kilo ile doğum yaptım ve 40 ım çıktığında 3 kilo fazlam vardı.. Şimdi 6 aylığız -3 kilodayım.. Özel bi diyet yapmadım hala da yapmıyorum.. Dediğim gibi ekmek-tuz-şekeri hayatınızdan çıkarıp çok az tüketirseniz,iki kişilik yemezseniz,sağlıklı beslenip her ikram edileni amannn ben hamileyim yicem tabi demezseniz hem siz hem de bebeğiniz sağlıklı kilo almış olur.. Hemde Doğum sonrası çok rahat kilo verirsiniz.. Umarım yazdıklarım yanlış anlaşılmaz.. Tamamen kilo ile deneyeyimimi paylaşmak istedim.. Sizlerde uygularsanız Eminim ki pişman olmazsınız.. Çok yemek demek kilolu bebek doğurmak,sağlıklı bebek doğurmak değildir.. Yediklerimi doktoruma da söylüyordum hiç bir sakıncası olmadığını aksine kendimden ziyade bebeğe kilo aldırdığımı besleyici şeyler yediğimi söylüyordu.. Biraz uzun yazdım kusura bakmayın umarım bir kişiyi de olsa faydası dokunur🙏 Herkese hayırlı sağlıklı doğumlar dilerim🤗🤗🤗