Son zamanlarımda burada çok fazla doğum hikayesi okuyup kendi doğum hikayemin nasıl olacağını merak ediyordum. Bu yüzden bende sizlerle paylaşmak istedim 😊
38+2’de kontrolüm vardı. Son zamanlarımda ödemlerim iyice artmıştı ayakkabılarım olmuyor ellerim sürekli uyuşuyordu. Tansiyon takibi yapıyordum ama yüksek çıkmadığı için içim rahattı. Kontrolde yine doktoruma çok şişim diyince idrarda protein bakalım dedi. Normal muayene mi oldum 1 cm açıklığım vardı ama bebeğimin kafası kanalda değildi henüz. İdrar testimi verip eve geçtim. Sonuç çıkınca doktorumla görüştük ve idrarda protein olduğunu akşam gelip hastaneye yatışımı yapmam gerektiğini ertesi sabahta suni sancı ile doğumu başlatacağımızı söyledi. Telefonu kapattıktan sonra biraz ağlamış olabilirim 🙃 akşam yatışım yapıldı nst ile takibim yapıldı sabah 7’de suni sancı almaya başladım o sırada ebe açıklığımı kontrol etti 1,5 cm dedi ama kafası hala çok yukarıda. Suni sancı ile nst de 90’a vuran sancılar çıkıyor ama ben normal kasılma gibi hissediyordum. 12 gibi doktorum baktı hala 1,5 cm açılma kafa hala kanalda değil dedi. Bende kendimi ve bebeğimi daha fazla strese sokmak istemediğim için sezeryan kararı aldım. Spinal anestezi ile oldum. Genel anestezi almadığım için pişmanım çünkü çok zorlandım ameliyat sırasında burada detay verip kimseyi korkutmak istemiyorum herkesin süreci, hassasiyeti, yapısı farklı sonuçta. Bana ağır geldi. 24.11.2022 13.17’de oğlumla kavuşmuş olduk 🥹 solunum sıkıntısı olduğu için 1 gece kuvöz kaldı ama çok şükür şimdi evimizdeyiz 😊