Ben magneti pek anlamlı bulmuyorum, neden yeğenim de olsa birinin ismini buzdolabıma yapıştırayım ki? Aynı şeyi nişan, nikah hediyeliklerinde de yapıyorlar, buzdolabının üstünün takvim gibi tarih ve isimlerle dolmasının ne anlamı var? Şık desen değil, kullanışlı desen değil.. Başka birinin gittiği şehirden magnet getirmesini de anlamlı bulmam, çünkü senin gezdiğin yerin benim için bir anlamı yok ki, ben görmemişim bile orayı ama buzdolabımda magneti var. Birçok kişinin kullanmamış/kullanmayacak olma sebebi de o kanaatimce.
Böyle özel günlerde illa hediyelik verilmek isteniyorsa -ki bence bunu bir zorunluluk gibi yüklenip yapmamak gerekiyor-, seçerken bu şeyin gerçekten bir hediye değeri taşıyor olmasına ve temelde hediye mantığındaki gibi karşıdaki için kıymetli ve kullanışlı olmasına dikkat etmek gerekiyor. Bağış hediyeleri çok zarif, iyi düşünülmüş ancak onları da magnet veya kalıcı bir şeyin üstünde ilan edip insanların uzun vadede bunları saklamalarını beklemek yine çok anlamlı değil. Bir de bu işin israf boyutu var, hediye verelim derken bir poşet dolusu çöp üretiyor olmayalım.
1anne2bebek__