Kesin_izmirli 30. Haftaya kadar aşırı fazlasıyla dikkat ettim.Banyoya 5günde bir filan giriyordum.Ev işiyle alakam kalmadı.
30. Hafta kontrolümden sonra, çarşıya çıktık alışverişimizi yaptık.Evde yavaş yavaş odasını hazırladım.
Hala çamaşır sepetini kaldırmıyorum.
Derin bir oh çekme olmuyor ya belki de annelik duygusundan kaynaklı.Sadece 35-36 olunca ki o da şu son 2 haftadır geçerli, çok şükür dedim yani.
Aşağıya vurması olabiliyor.Dikişim bugün alınana kadar bazı hareketlerinde ve başını ittirdiğinde, tişört etiketi sürtmesi gibi dikişi hissettiğim oluyordu.Ama öyle felaket kötü bir acı filan değil.
Kilo almaya başladıkça bası artıyor.
Ben dikişin ipini gördüm.Öyle normal ameliyat iplerinden değil,ince bir şey değil. Hani bebeğin ittirmesiyle ya da öksürmeye filan pıt diye atacak bir şey değil.
Ancak dikiş alınırken acı ağrı yaşamadım.Doktorla sohbet ediyorduk hatta o sırada.
Önemli olan idrar yolu enfeksiyonu olmaması.Günde 5-6 kere çamaşır değiştirdiğim oldu, hep gevşek pamuklu ütülü açık renk çamaşır giydim.Çamaşırları eşiminkinden ayrı yıkıyorum Beyaz bebek için sabun deterjanla.
34. Haftada evimin kapısının önünden binip tek başıma çarşıya da çıktım 1 saatliğine bir şeyler almak için.Kayınvalidemle birlikte de çıktım.
Yani tabi sabahtan akşama gezmek mümkün değil istesem de izin olsa bile,belim ağrıyordu ama işlerimi hallettim. Sadece her haftasonu çıkıp mağaza mağaza gezip nerde ne indirim var diye fellik fellik bakamadım😁
Yarısını geçmişsin zaten. Şurda 1 ay sonra sende alışverişiydi çantasıydı hazırlarsın. Sonrasını insan hiç anlamıyor.Bana rüya gibi geliyor.
Benim tek avantajım, geç döllenme kaynaklı 3 haftalık farkın kapanmış olması.36dan 39a direk atlayınca,nasıl rahatladım anlatamam.
Sağsalim alasın sende inşallah kucağına.Artık bir çok şeyin önlemi var.Ayrıca dikiş normal doğuma ve çocuk sayısında bir sınırlamaya engel değilmiş.