Hanifee
Merhaba anne adayları biz kızımla 50 günlük olduk ve ben Doğum hikayemi sizlerle paylaşmaya hazırım. Evet hazırım dedim çünkü biraz sancılı bir süreçti benim için ve etkisinden hala çıkamadım. Doktorum yıllık izne çıkacaktı herşey konuşuldu acil durumlarda ne yapacağımıza falan karar verdik 25 Ağustos haftamız doluyordu doktorum da 30 Ağustos ta izinden dönecekti. Çok dualar ettim doktorum gelene kadar beklemek için çünkü 9 ayımız onunla geçti ve en önemli şey bence doktoruna güvenmek. 25 Ağustos ta Yönlendirdiği doktora ilk kontrolümüze gittik ve daha kapıdan adım atar atmaz nst de çıkan ufak sancılarımdan dolayı açılma var mı diye bakmak istedi, benim 38. Haftadan itibaren ufak ufak dalgalanmalarım oluyordu ama düzensizdi hep neyse baktı ve ben çığlık çığlığa kendi doktorum kontrol ettiğinde o kadar acımamıştı sebebini sorduğumda aldığım cevap beni şok etti zamanın dolduğunu ve Doğumun artık başlamadı gerektiğini o yüzden rahim ağzını öne doğru aldığını söyledi hastaneden ağlayarak çıktım korkmuştum. 😢Ben doktorumu beklemek isterken beni daha 1 kere görmüş bir doktor doğurtmak için uğraştı. Doktoruma durumu bildirdim başka bir doktora yönlendirdi neyse 2 gün sonra
27 Ağustos gece saat 02:00 da nişanımın gelmesiyle başladık sabah olunca hastaneye gittik sancılarım vardı ama düzene girmemişti yönlendirdiği doktor rahatsız olduğu için izinliymiş arkadaşımın Doğum yaptığı doktorun asistanıyla görüştüm kendi randevularından bile iptal etti yoğun dedi başka bir doktora daha indim asistanı acil hastalara biz bakmıyoruz dedi ve o hafta acil hastalara bakan doktora yönlendirdi neyse gittik muayene etti doktor 3 cm açılma var dedi nst istedi sancılar var ama şiddetli ve düzenli değil dedi ama günüm dolduğu için yatış yapmamın daha iyi olacağını söyledi ve biz o gün akşam yatış yaptık. Hastaneye yatınca olan sancılarım da gitti 😕 sabaha kadar çömelme hareketleri duşlar falan ama tık yok ebe sürekli gelip nst ye bakıyor açılma var mı diye bakıyor hiçbiri yok. Sabah olunca doğumhaneye alındım suni sancıya başlıycaz saat 9:30 da başladık doktorumla görüştük saat 15:00 a kadar ilerlemezse sezaryen dedik. İnanır mısınız bir torba suni sancı yedim ebeler sürekli gelip nasılsın diye sordular bir umut ama saat 15:00 da 4 cm açılmam vardı sancım hiç yoktu ve ameliyathane için hazırlıklar başladı sipinal anestezi aldım kızımı gördüm öptüm kokladım sonrasında tansiyonum o kadar düştü ki ameliyat masasında beni bayıltın diye ağladım ve sakinleştirici sonucu odada gözlerimi açtım❤️ Eşim kızım ve ailem ve arkadaşlarım yanımdaydı o an herşeyi unutmuştum bürün olumsuzlukları ama tamamen insanın aklından silinmiyor. Olsun çok şükür kızımla herşey yolunda Rabbim herkese kolay doğumlar nasip etsin 🤲🏻 Sağ Salim evlatlarınızı kucağınıza alın inşallah güzel anne adayları 🤲🏻🌸💕 hakkınızı helal edin baya uzun oldu. İyi geceler 😘 bide Doğumdan önce zamanınızı iyi değerlendirin kızlar uykusuz geceler oluyor uykusuzluğa yada geç uyumaya alışkının derdim ama bazen zorlanıyor insan yorgun düşüyor ☺️ Neyse çok konuştum Allah’a emanet olun ✋🏻