Rumuz123456 Kızlar TSH değerim 4,49 çıkmış, çok mu yüksek? İlaç veriliyor mu bu değerde? Kendi doktorum mu yazıyor yoksa dahiliyeye mi gitmem lazım 31+2deyim
Kirmizibalik1 Rumuz123456 yuksek cikmis. Az calisiyor. Ama her ay kontrol ediliyor bildigim kadariyla siz etmediniz mi hic. Benim doktorum bakmadi dahilyeye gittim , 3kusur cikti. Ilacla dengeledik hemen. Dahiliyeye gidip hamile oldugunu yuksek ciktigini soylersen hemen alıyorlar canim
Skn23 Rumuz123456 evet canım 2 üstü hamilelerde yüksek kabul ediliyor ilaç başlarlar. İlk gebeliğimde 9 ay kullandım 4 olan değerim için . Çünkü ilacı kestikçe geri yükseliyordu . Şimdi gebeliğin belli olsun tekrar baktırıcam
Omerr_ Rumuz123456 ilk gebeliyimdw yoktu, ama bu gebelikde var. Ben de ilaç kullaniyorum. 14 haftayım. Bakalim inşaALLAH ilerde ne olucak
Yuncu1 Rumuz123456 merhaba ben 10 yıldan fazladır troid hastasıyım yavaş çalışan türden benim troidim ve şuan 17 haftalık hamileyim her ay düzenli olarak zaten baktirırıdım troidime hala baktırıyorum ve evet gebelik dolasıyla geçen ay 5 küsürleri gördüm aile hekimime gittiğimde doz yükseltmesi yaptı. Troid hastalığında bilinmeyen bir nokta T4 seviyesidir. Eğer T4 seviyeniz normal aralıktaysa korkulacak bir durum yoktur. Defalarca dahiliyeye gittim hep aynı şeyi söylediler . TSH strese göre bile değişen bir değer ama önemli olan T4 tür 🥰
Rumuz123456 Kirmizibalik1 bu zamana kadar böyle bişey yoktu. Geçen tahlil yaptırdığımda 3,98 çıktı doktor tekrar istedi onda da böyle çıktı sonuç
Happybayby Değeri bilmiyorum ama bende tiroit ilacı kullanıyorum kadın doğum doktoru beni endokrinoloji bölümüne yonlerdirdi ordan takibi yapılıyor şimdi ilaç kullanıyorum bende
Zombicikk Rumuz123456 gebelikte 2.5. Altında olması gerek. İlk gebeliğimde sürekli ilaç kullandım.. hamilelikten sonra da devam etti hipotroidi teşhisi kondu düşük dozdaolsa kullanıyorum. Şimdi 14 haftalık gebeyim. 3.49 çıkmıştı jinekolog dahiliye takip etmeli 2.50 Altında olması gerek dedi. Dahiliye doktoruna gittim zaten 3 ayda bir gidiyordum ama sıkı takip edicez 3 haftad bir gelmen lazım dedi dozu biraz artırdı. İhmal etmeyin lütfen çok önemli tiroid konusu
Rumuz123456 Zombicikk teşekkür ederim. Kendi doktorum ilaç yazmayacak o zaman dahiliyeye gitmem lazım
AngelKalkan İlaç kullanmanız gerekiyor . Çok yüksek değer değil fakat düşük doz da verdikleri takdirde düzene girer .tiroid önemli . İhmal etmeyin lütfen . Ben ilk hamilelikte düzenli olarak kullandım . Su an 2. Gebeliğim normal çıkıyor değerlerim .
Yuncu1 Skn23 troid hamilelikte çıktıysa genellikle kalıcı hale geliyor. Değerlerinize tekrar baktırmanızda fayda var🥰 Düzenli olarak ilaç kullanılmadığı taktirde troid kötü bir hale gelebilir
Kirmizibalik1 Kizlar peki mesela ben ilac kullanıyorum ama her ay bakilmasi mi lazim buna simdi. Yani her ay hem kadin doguma hem dahiliyeye mi gidiyorsunuz kontrol icin kan mi veriyorsunuz? Kadin dogumcunuz kandan goruyor o bundan sonrasina bakamaz mi..
AngelKalkan Kirmizibalik1 kadın doğuma gittiğinizde tiroid için kan istiyor kadın doğumcu ilaç yazıyordu benim . Her ay ya da 1,5 ayda bir kan verilmesi takip edilmesi gerekiyor .
Kirmizibalik1 AngelKalkan aa sizin kadindogumcunuz takip ediyordu yani. Ben ilk gittigimde dahiliyeye git dedi gittim. Gecen kontrolde tiroid icin dahilyeye her ay kontrole gitmeyi unutma dedi. Demekki kandan kendi bakip ilaci dusur arttir demiyor. Kotu oldu bu ya
AngelKalkan Kirmizibalik1 benim kadın doğumcu söylüyordu ama herkes söylemeyebiliyor . Aslında sonucu görüyorlar bilgileri olduğuna emini. İlacı yazabildiklerine göre istese yazabilirler bence .
Rumuz123456 Yuncu1 bilgilendirmeniz için teşekkür ederim ☺️ benim hamileliğin başında 25mayısta 1.82ymiş değerim, bidaha da kan tahlili yaptırmadık. Mayıstan sonra Ağustos’ta yaptırmışım onda da 3.40 çıkmış. Geçen hafta yaptırdım 3.98 T4 değeri de 9.15 çıktı bugün yaptırdığımda da 4.49. Şimdi ilaç kullanmaya başlıyorum ama Merak ettiğim bu zamana kadar olan durum bebeğe zarar verdi mi acaba 😑
Rumuz123456 Yuncu1 evet hamilelikte çıktı ve son zamanlarında çıktı , doktor ilaç verdi üç hafta sonra kontrole gel dedi gidicem bakalım kalıcı olmaz inşallah