Hikayem biraz uzun ona göre kızlar 😂
Eveeeeettt güzel hikayeleri her okuduğumda inşallah benimde böyle olur derdim veee oldu çok şükür 🙏🏻sürekli ne zaman doğacak of yeter hadi gelsin diye kendimi darlayıp denemediğim yöntem kalmamıştı artık umudu kesmiştim derkeennn 20 kasım günü sabah yani 39+5te nişanım geldi hemen arkasından kasık ağrısı başladı regl aynısının bire bir aynısıydı 20 dakikada bir inceden inceden geliyordu akşama doğru 10 dakika bir gelmeye başlayınca dakika tuttum ve 5-6 dakikada bire düştüğünü görünce hastaneye gittik ve sancılarımda artmıştı nst de sancılarım güçlü görünüyordu ama açılmamın iki cm olduğunu duyunca şok oldum çünkü hamileliğim başından beri plates yaptım son günler sürekli squat hurma sıcak vs. Bunlarla geçmişti ama ebe bebeğin çok aşağıda olduğunu açılmanın başladığı zaman hızlı açılacağını söylemişti ki asla inanmıyodum odaya geçtik bir buçuk saat sonra gel dediler eşimle koridorda yürüyüş yaptık plates topunda hareketler yaptım gittiğimde 4.5 cm olduğunu öğrendim ebeler şaşırmıştı ama ben hala kandırdıklarını sanıyodum tekrar odaya gönderdiler bir saat sonra gelmemi söylediler yine odada squat hareketleri yaptım yürüdüm sonlara doğru dayanılmaz hala gelmeye başlamıştı eşimle odadaki banyoya girdik sürekli belime sıcak su tuttu doğumhaneye gittiğimde 6.5 cm olmuştu açıklığım ve bebek kıyafetleriyle kendi kıyafetlerimi getirmemi istediler sancılarım hala devam ediyodu gittikçede artıyodu artık istemsiz bağırmaya inlemeye başlamıştım 7.5-8 cm olduğunu söylediler ama ben dayanamıyorum bağırıyodum ebe belime masaj yapmaya başladı 8 de gitmiştik ve saat 11 olmuştu asıl hikaye 11 den sonra başladı sancıları karşılamamaya başladım ıkınma hissiyatı geliyordu böyle böyle bir saat geçti vee tam açıklık olunca hemen doktoru aradılar 3 ıkınmayla bebeğim dünyaya geldi bu 4 saatlik hastane sürecim ne kadar hızlı olsada bana yıllar gibi gelmişti kadın bedeni doğuma doğurmaya özel olarak yaratılmış ne kadar zor görünsede inanın şuan acıları unuttum diyebilirim
Tavsiyelere gelirsek bana yardımcı olup sizede yardımı dokunması için yazıyorum kimse yapmak zorunda değil ama inşallah sizde de işe yarar
Hamileliğin başından itibaren hareketli olup spor yaptım.
Özellikle son ay 36 dan sonra squat hareketlerine başladım.
Hastaneye gittiğimde hep yürüdüm ayakta sağa sola sallanma hareketleri yaptım sancım geldiğinde eşimle duşa girip belime masaj yaptırdım.
8 cm açıklık olunca her sancı geldiğinde yere çöküp ıkındım
Sancılarımı hep nefesle karşıladım.
Ikınma aşamasına gelince derin nefes alıp tüm gücümle nefesimi kesmeden sonuna kadar ıkındım.